Nadležnosti Vojvodine su važnije od formalnog naziva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 26. 03. 2012. | Komentara: 0

Nadležnosti Vojvodine su važnije od formalnog naziva

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas da je promena Ustava Srbije neophodan preduslov za bolji položaj Vojvodine.

Banovina

– U ovom Ustavu se ne može naći dovoljno prostora za bolji položaj Vojvodine i zato ga nužno treba menjati – rekla je Jerkova agenciji Beta. Dodala je da ideja o tome da Vojvodina bude republika nije nova i podsetila da je LSV predlagao status republike za Vojvodinu još 1999. godine. Pojedine manje autonomaške stranke i nevladine  organizacije danas su ocenile da bi Vojvodina i Srbija trebalo da budu ravnopravne republike u sastavu federalne "Savezne Republike Srbije", a Jerkova je rekla da se postavlja pitanje koliki je politički kapacitet tih stranaka koje predlažu federalni koncept uredjenja države i kako misle da ga sprovedu u delo.

– U svakom slučaju, važnije je koji će nivo nadležnosti imati Vojvodina, od toga kako će se to formalno zvati – kazala je portparolka LSV-a. Ona je dodala je da LSV neće učestvovati na Četvrtoj vojvodjanskoj konvenciji, koja će biti održana 1. aprila u Novom Sadu.

(BILSV, 26. 03. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook