Ulična akcija; Liga nastavlja da traži ravnopravnu upotrebu ćirilice i latinice u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Najave | Utorak, 22. 01. 2013. | Komentara: 0

Ulična akcija; Liga nastavlja da traži ravnopravnu upotrebu ćirilice i latinice u Novom Sadu

LSVNOVI SAD, 22. januar  – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine nastavalja da institsira na ravnopravnoj upotrebi ćiriličnog i latiničnog pisma u Novom Sadu.  Ćirilica i latinica su u Novom Sadu uvek bile ravnopravna pisma, kao što su i građani bili ravnopravni.

To je bilo vreme kada gradski funkcioneri nisu merili koliko ima pripadnika nacionalnih zajednica u Novom Sadu i da li imaju zakonsku obavezu da i jezici nacionalnih zajednica budu u službenoj upotrebi.

Tim povodom,  članice i članovi LSV Novi Sad će sutra, u sredu 23. januara u 11 časova na autobuskoj okretnici u Šafarikovoj ulici održati uličnu akciju a novinarima će se obratiti funkcioner Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine i član predsedništva LSV Aleksandar Kravić.

Pozivamo vas da izveštavate.
Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Najave | Petak, 27. 11. 2015. | Komentara: 0

NAJAVA DOGAĐAJA

Novi Sad, 27. novembar - Gradska organizacija Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad i ove godine organizuje akciju kojom želi da skrene pažnju na nasilje nad ženama, koji iz godine u godinu dobija sve veće razmere.
Najave | Petak, 27. 11. 2015. | Komentara: 0

Pogledaj gde možeš lično da potpišeš za spas vojvođanskih poljoprivrednika širom Vojvodine

Novi Sad, 27. novembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine prikuplja 100 hiljada potpisa  s namerom da se raspiše referendum kojim će biti zatraženo od Vlade Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srbije da zaštite domaće poljoprivrednike, mala i srednja poljoprivredna gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna, prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta.  
Najave | Sreda, 25. 11. 2015. | Komentara: 0

Kolona traktora danas u pet do dvanaest pred parlamentom

Novi Sad, 25. novembar - Danas, u sredu, 25. novembra u 11.55 časova ispred Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu, u organizaciji Lige socijaldemokrata Vojvodine stići će kolona traktora vojvođanskih poljoprivrednika.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook