Najoštrija osuda pretnji NUNS-u

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 05. 02. 2018. | Komentara: 0

Najoštrija osuda pretnji NUNS-u

Novi Sad, 05. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve nadležne državne organe da hitno utvrde i kazne odgovorne za izradu i lepljenje letaka usmerenih protiv Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

LSV

Nema sumnje da je u pitanju promišljena akcija sa ciljem da otvorenim govorom mržnje zastraši članice i članove ovog društva širom zemlje.

Ovakve pretnje se moraju razumeti krajnje ozbiljno s obzirom na činjenicu da su u ovoj zemlji novinari ubijani, a brojni napadi i pretnje novinarima i dalje nerasvetljeni.

Krajnji je trenutak da počinioci i njihovi nalogodavci ovakvog gnusnog kukavičkog dela dobiju ime, prezime i kazne.

Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da će javnost vrlo brzo biti obaveštena o tome da su nadležni državni organi uradili svoj posao.

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook