Napreduje zamena vrelovoda na Limanima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 24. 08. 2011. | Komentara: 0

Napreduje zamena vrelovoda na Limanima

NOVI SAD - Zamena dotrajalog vrelovoda na Limanima, u bloku Šekspirove, Fruškogorske i Balzakove ulica, teče po planu i ovi radovi trebalo bi da budu gotovi u predviđenom roku, do 20. septembra, najavljeno je tokom današnjeg obilaska predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića i direktora "Novosadske toplane" Vladimira Jelića rekonstrukciji vrelovodne mreže.

Aleksandar Jovanović

- Radovi koje smo danas obišli samo su deo remonta vrelovodne mreže na Limanima i pokazatelj da se "Novosadska toplana" priprema za predstojeću grejnu sezonu. Najbitnije je da će nakon radova, grejanje za ovaj deo grada biti kvalitetnije i pouzdanije - izjavio je predsednik gradskog parlamenta.

On je dodao da je dobro što "Novosadska toplana" pokazuje spremnost da unapredi isporuku toplotne energije za grejanje, podsetivši da je novosadsko preduzeće u proteklom periodu uložilo dosta u renoviranje sistema.

- Prošlogodišnjom izgradnjom poveznog vrelovoda između Glavne razdelne stanice i Toplane "Sever" obezbedili smo kvalitetnije i sigurnije grejanje za oko 50 hiljada Novosađana i Novosađanki, dok je zamena vrelovoda na Bulevaru Slobodana Jovanovića predstavljalo jednu od najvećih investicija u gradu, koja je takođe doprinela poboljšanju isporuke grejanja - precizirao je Jovanović.

Direktor "Novosadske toplane" Vladimir Jelić objasnio je da radovi teku planiranom dinamikom, a da će biti gotovi u predviđenom roku, do 20. septembra.

- Tokom poslednje grejne sezone najviše havarija je bilo na ovom delu vrelovodne mreže, koja je stara više od 30 godina. Nakon postavljanja novih cevi, sledećih 20 godina imaćemo sigurno grejanje - rekao je Jelić. On je kazao da radove finansira "Novosadska toplana", a da radovi koji se obavljaju iznose više od 240 miliona dinara. Trenutno, stare vrelovodne cevi zamenjuju se u bloku Šekspirove ulice, od Bulevara cara Lazara do Bulevara despota Stefana, potom u bloku Fruškogorske ulice (Fruškogorska, Ulice Veljka Petrovića, Milke Grgurove, Vladislava Kaćanskog, Drage Spasić, Strumička i Sunčani kej) i u bloku Balzakove i Ulice 1300 kaplara. Radovi obuhvataju zamenu više od dva kilometra vrelovodne mreže.

 (BILSV, 24.08.2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook