Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine Tatjana Macura, Marko Đurišić, Nenad Čanak, Goradana Čomić, Nemanja Radojević, Vladimir Đurić, Aleksandar Stevanović, Ljupka Mihajlovska, Olena Papuga i Nada Lazić uputili su danas zahteve Odboru za kontrolu službi bezbednosti i Odboru za odbranu i unutrašnje poslove da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 

LSV

Pozivamo predsednike navedenih odbora, mr Igora Bečića i Mariju Obradović, da u što je moguće kraćem roku zahtev upute nadležnom Ministarstvu koje će pripremiti izveštaj za članove navedenih odbora. Način na koji se policija ophodila u neredima koji su izbili na ulicama Beograda i Novog Sada nedopustiv je u civilizovanim i demokratskim društvima, takva brutalnost na ovim prostorima je nezapamćena, i narodni poslanici imaju pravu da dobiju informaciju o tome šta je donosioce odluka navelo da izdaju naredbe o takvoj upotrebi sile prema građanima. Ukoliko se ustanovi da su data ovlašćenja prekoračena, pozivamo nadležne da se takvi pojedinci sankcionišu.

Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju preporuka i da se odgovorno odnose prema svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih. Pandemija ne jenjava u meri u kojoj bi to svima odgovoralo i uz duboko razumevanje potrebe da se iskaže bunt, pitanje zdravstvene bezbednosti se ne sme zanemariti.



Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook