Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 13. 07. 2020. | Komentara: 0

Narodni poslanici uputili zahtev za sazivanje odbora koji se bave pitanjem bezbednosti

Narodni poslanici još uvek aktuelnog XI saziva Narodne skupštine Tatjana Macura, Marko Đurišić, Nenad Čanak, Goradana Čomić, Nemanja Radojević, Vladimir Đurić, Aleksandar Stevanović, Ljupka Mihajlovska, Olena Papuga i Nada Lazić uputili su danas zahteve Odboru za kontrolu službi bezbednosti i Odboru za odbranu i unutrašnje poslove da sazovu sednice na kojima će se razmatrati izveštaj o tome šta je prethodilo i kako je došlo do nereda i brutalnog odgovora predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova na ulicama Beograda i Novog Sada tokom protesta 7. i 8. jula 2020. godine. 

LSV

Pozivamo predsednike navedenih odbora, mr Igora Bečića i Mariju Obradović, da u što je moguće kraćem roku zahtev upute nadležnom Ministarstvu koje će pripremiti izveštaj za članove navedenih odbora. Način na koji se policija ophodila u neredima koji su izbili na ulicama Beograda i Novog Sada nedopustiv je u civilizovanim i demokratskim društvima, takva brutalnost na ovim prostorima je nezapamćena, i narodni poslanici imaju pravu da dobiju informaciju o tome šta je donosioce odluka navelo da izdaju naredbe o takvoj upotrebi sile prema građanima. Ukoliko se ustanovi da su data ovlašćenja prekoračena, pozivamo nadležne da se takvi pojedinci sankcionišu.

Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju preporuka i da se odgovorno odnose prema svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih. Pandemija ne jenjava u meri u kojoj bi to svima odgovoralo i uz duboko razumevanje potrebe da se iskaže bunt, pitanje zdravstvene bezbednosti se ne sme zanemariti.



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook