Nasilje je rezultat mlakog odnosa države

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 26. 01. 2012. | Komentara: 0

Nasilje je rezultat mlakog odnosa države

NOVI SAD -  Ako Novi Sad treba da bude grad kojeg se njegovi građani i građanke stide, a oni koji u njega dolaze da ga se plaše, to je prava katastrofa – izjavila je večeras u Nacionalnom dnevniku na TV Pinku portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, komentarišući napade na navijače Hrvatske u glavnom gradu Vojvodine.

Aleksandra Jerkov

Ona je navela i da je policija navodno uhapsila organizatore, a da su se incidenti ipak ponovili i podsetila da je Liga danas zatražila od policije da se, pred sutrašnju utakmicu između Srbije i Hrvatske u Beogradu, preventivno privedu svi poznati i registrovani izgrednici, huligani i ostali nasilnici.

- Policija sad najavljuje da će sutra 5.000 policajaca da obezbeđuje navijače. Tu je sad pitanje da li ti policajci treba da budu glineni golubovi i da se tuku po ulicama zato što policija neće da uhapsi one koji su za razna krivična dela optuženi ili osuđeni i koji se nasiljem bore za ostvarenje svojih ciljeva – navela je Jerkova. Ona je dodala da su sada svi zaprepašćeni i iznenađeni, a da niko tu ne reaguje. Na pitanje šta treba učiniti, Jerkova je odgovorila:

- Mi smo još ranije tražili da se te organizacije koje izazivaju nerede zabrane. Ustavni sud se proglasio nenadležnim za zabranu tih grupa, a ne znam da li bi iko od sudija Ustavnog suda sutra sa svojim detetom otišao na utakmicu nadajući se da neće biti nikakvih incidenata – rekla je Jerkova. Ona je navela i da ovi sramni događaji utiču na ugled Novog Sada i dodala da Srbija sebi tako nešto više ne sme da dozvoli.

- To je sve rezultat mlakog odnosa države prema tim grupama, a posebno je poražavajuće što je baš danas smanjena kazna onima koji su nekoga ubili na ulicama Beograda – navela je Jerkova.

(BILSV, 26.01.2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook