Nastavak humanitarnih akcija za najsiromašnije sugrađane

 
 
Izbori u LSV
Forum žena LSV | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

Nastavak humanitarnih akcija za najsiromašnije sugrađane

NOVI KNEŽEVAC – Regionalna koordinatorka Foruma žena LSV za severni Banat Gordana Perunović Fijat  posetila je 29. novembra Forum žena OO LSV Novi Kneževac i ligašicama održala kratko predavanje o Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama, kampanji "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" i 10. decembru, Međunarodnom danu ljudskih prava.

Forum zena

U razgovoru koji je usledio, članice OO LSV Novi Kneževac istakle su s kakvim se sve izazovima suočavaju u toku predizborne kampanje, a upoznale su je sa svojim humanitarnim akcijama u kojima prikupljaju hranu i odeću za najsiromašnije porodice u svojim sredinama. Istaknuto je da su te akcije, iako nisu velikog obima, niti ima mogućnosti da se prošire na veći broj korisnika, itekako prepoznate u sredini u kojoj sve više stanovnica i stanovnika dočekuje sezonu praznika - bez ikakvih prihoda. Agilne

Novokneževčanke planiraju da pijačnim danima, prilikom akcije podele "Slobodne Vojvodine", svoje smrznute sugrađanke i sugrađane posluže - ligaškim čajem.

– Ako ljudi budu samo sedeli i mislili kako sutra neće biti ništa bolje, ništa i neće uraditi. Koliko puta smo se organizovale, s malo novca i stvarima koje smo donele od kuće, kad je trebalo održati akciju. Negujemo pravi ligaški duh, u tome smo u prednosti u odnosu na druge stranke – kaže predsednica FŽ OO LSV Novi KneževacValerija Feher.

(BILSV, 30. 11. 2011.)Saopštenja | Sreda, 25. 11. 2020. | Komentara: 0

LSV: Evropska unija nema alternativu

Ideja da se bojkotuje Evropska unija, koju je juče na svom Tviter nalogu izneo Sergej Trifunović, ne samo da je besmislena, nego i pogrešna i veoma opasna, naročito ako taj poziv dolazi od onih koji predstavljaju građanske aktiviste, te se zalažu za građanske ideje i demokratizaciju Srbije.
Saopštenja | Utorak, 24. 11. 2020. | Komentara: 0

LSV osuđuje divljanje fašista u Novom Sadu

Liga socijaldemokrata Vojvodine najstrože osuđuje noćašnji fašistički incident prilikom kojeg su nepoznati počinioci ispisali grafite fašističke i nacionalističke sadržine na zgradi u Novom Sadu u kojoj živi poznati novosadski novinar Dinko Gruhonjić.

Saopštenja | Subota, 21. 11. 2020. | Komentara: 0

Patrijarha Irineja ispratiti uz puno poštovanje mera Kriznog štaba

Liga socijaldemokrata Vojvodine razume tugu vernika Srpske pravoslavne crkve zbog smrti patrijarha Irineja.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook