Nastavak humanitarnih akcija za najsiromašnije sugrađane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

Nastavak humanitarnih akcija za najsiromašnije sugrađane

NOVI KNEŽEVAC – Regionalna koordinatorka Foruma žena LSV za severni Banat Gordana Perunović Fijat  posetila je 29. novembra Forum žena OO LSV Novi Kneževac i ligašicama održala kratko predavanje o Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama, kampanji "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" i 10. decembru, Međunarodnom danu ljudskih prava.

Forum zena

U razgovoru koji je usledio, članice OO LSV Novi Kneževac istakle su s kakvim se sve izazovima suočavaju u toku predizborne kampanje, a upoznale su je sa svojim humanitarnim akcijama u kojima prikupljaju hranu i odeću za najsiromašnije porodice u svojim sredinama. Istaknuto je da su te akcije, iako nisu velikog obima, niti ima mogućnosti da se prošire na veći broj korisnika, itekako prepoznate u sredini u kojoj sve više stanovnica i stanovnika dočekuje sezonu praznika - bez ikakvih prihoda. Agilne

Novokneževčanke planiraju da pijačnim danima, prilikom akcije podele "Slobodne Vojvodine", svoje smrznute sugrađanke i sugrađane posluže - ligaškim čajem.

– Ako ljudi budu samo sedeli i mislili kako sutra neće biti ništa bolje, ništa i neće uraditi. Koliko puta smo se organizovale, s malo novca i stvarima koje smo donele od kuće, kad je trebalo održati akciju. Negujemo pravi ligaški duh, u tome smo u prednosti u odnosu na druge stranke – kaže predsednica FŽ OO LSV Novi KneževacValerija Feher.

(BILSV, 30. 11. 2011.)



Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook