Nastavak zloupotreba zrenjaninskih institucija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 24. 07. 2012. | Komentara: 0

Nastavak zloupotreba zrenjaninskih institucija

ZRENJANIN - Član Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin Predrag Perkić podsetio je na današnjoj konferenciji za novinare na, kako je ocenio, nastavak zloupotreba institucija građanki i građana Zrenjanina.

lsv

- Tu, pre svega, mislim na prekršajne prijave protiv predstavnika Lige u Zrenjaninu i NN lica, koje je podnela Skupština grada Zrenjanina, a zbog navodnog remećenja javnog reda i mira na protestima održanim u Ečki. To je klasičan primer manipulacije i obmane javnog mnjenja u Zrenjaninu - rekao je Perkić. On je ovom prilikom zamolio u ime GrO LSV Zrenjanin Radovana Bulajića, koji je 6. jula, na sednici Skupštine o čijem legitimitetu odlučuje Upravni sud, izabran za predsednika Skupštine, da se informiše o osnovnim načelima rada te institucije, koja su propisana Zakonom o lokalnoj samoupravi, Statutom grada Zrenjanina i Poslovnikom o radu Skupštine grada.

- Članice i članovi Lige su imali pravo na okupljanja u Ečki i to pravo im je garantovano Ustavom Republike Srbije. Svaki protest je bio uredno prijavljen Policijskoj upravi u Zrenjaninu. I možda će nas naši principi, kojih se dosledno držimo već više od dve decenije, odvesti u opoziciju, ali samo tako ćemo pokazati da biramo sa kim ćemo u vlast - istakao je Perkić, ocenjujući da su najavljene prekršajne prijave skretanje pažnje sa činjenice da su SNS i SPS od političke scene Zrenjanina napravile političko pozorište najgore vrste.

- Tako će oni koji su glasali za Kneževića kao gradonačelnika dobiti gradonačelnika Bošnjaka. Radovan Bulajić ce pisati prekršajne prijave, umesto da, između ostalog, rešava probleme banatskih paora, izazvane posledicama velike suše i katastrofalnim stanjem melioracionog sistema - zaključio je Perkić.

(BILSV, 24.07.2012)




Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook