Nastaviti put Srbije u EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 24. 06. 2016. | Komentara: 0

Nastaviti put Srbije u EU

Novi Sad, 24. jun - Odluka Velike Britanije da napusti EU veliki je udarac ne samo Evropskoj uniji, nego i udarac koji izaziva i tek će izazivati potrese širom sveta. Tim potresima se nacionalističke i konzervativne snage uveliko raduju. 

LSV

U našoj zemlji te potrese će profašističke i ekstremističke grupacije, kao i poslušnici aktuelnog režima u Ruskoj Federaciji, sigurno sa radošću dočekati. Ne isključujemo mogućnost da te snage ovaj trenutak pokušaju iskoristiti za pretvaranje Srbije u rusku provinciju. O tome se već i naglas govori.

Poruka Škotske koja je pokazala većinsku želju da ostane u EU, najbolje pokazuje odgovornost prema budućnosti sopstvene zemlje, ali i najavljuje izazove sa kojima će se Ujedinjeno Kraljevstvo uskoro suočiti.

Uveren sam da će Republika Srbija i AP Vojvodina, kao njen najevropskiji deo, insistirati na svom evropskom putu. To je put zajedničkih vrednosti i brisanja granica. 

Zato će LSV svakome ko tim putem ide pružiti punu podršku.

Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook