Nataša Terbec na čelu Foruma žena LSV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 23. 05. 2015. | Komentara: 0

Nataša Terbec na čelu Foruma žena LSV

KOVAČICA – Na Izbornoj skupštini Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine za predsednicu je izabrana Nataša Terbec. Nove potpredsednice Foruma žena LSV su Marka Latas i Milena Popović Subić.

LSV 

Obraćajući se delegatkinjama u ime novog rukovodstva, Terbec je istakla da će obići što više odbora FŽ LSV, da žele budu u kontaktu sa što većim brojem članica, jer je, kako je rekla, potrebno da se „umrežavamo i zajednički rešavamo probleme“. 

Nova predsednica FŽ je navela i da je svim ligašicama potrebna stalna edukacija, kako zbog osnaživanja žena i njihovog podsticanja da učestvuju u radu radnih tela, organa Lige i da budu kandidatkinje za javne funkcije.

- Žene još uvek nemaju potpunu moć odlučivanja, a zastupljenost u izvršnoj vlasti je minimalna. Na nama je da timskim radom i zajedničkim nastupom izlobiramo podršku za teme koje se tiču ekonomskog osnaživanja žena, zdravlja i reproduktivnog prava, obrazovanja i rad, kao i svih vrsta nasilja koje je, nažalost, u porastu – naglasila je Nataša Terbec.

Dosadašnja predsednica FŽ LSV Ana Pataki je predstavila rezultate i zahvalila se na saradnji, dok je članica Predsedništva LSV Maja Sedlarević naglasila da je 15 godina postojanja Foruma žena LSV kapital vredan svake pažnje i da ligašice sa velikim ponosom i zadovoljstvom promovišu ideju i vrednosti FŽ i LSV kad god su u prilici. Ona je podsetila da je ovo izborna godina, a da se nakon lokalnih i pokrajinskih izbora očekuju i unutarstranački izbori.

- Budite istrajne, budite solidarne, uporne i jedinstvene i izborite da što više žena bude u sastavima lokalnih i gradsih odbora, ,da što više žena bude na najvišim funkcijama u vašim odborima, jer je to neka nova vrednost i nešto što nam je neophodno da gradimo jednu novu, još jaču priču Foruma žena i ligašica na najvišim pozicijama u stranci – poručila je Sedlarevićeva.

Galeriju fotografija sa Izborne skupštine pogledajte u rubrici LSV Foto.

(BILSV, 23.05.2015)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook