Ne bismo odbili razgovor, ali stavove o Vojvodini ne menjamo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 09. 05. 2016. | Komentara: 0

Ne bismo odbili razgovor, ali stavove o Vojvodini ne menjamo

BEOGRAD – Oni su apsolutni pobednici i u njihovim rukama su i nož i pogača. Mi nemamo problem da razgovaramo sa svima, ali prvo treba da vidimo da li će nas pozvati i koje će biti teme razgovora – izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš za dašanju “Politiku”, odgovarajući na pitanje o eventualnim razgovorima o koaliciji SNS i LSV na pokrajinskom nivou.

Zajednički jezik zavisi od programa za Vojvodinu

Upitan zašto gaji skepsu oko učešća LSV-a u pokrajinskoj vladi, on kaže da Liga i SNS, prema njegovim saznanjima, „nemaju politike koje mogu da daju neku sinergiju".

– Sve zavisi od politike koju će SNS voditi prema Vojvodini. LSV 26 godina ima identične stavove oko vojvođanske autonomije i mi ih nećemo menjati. Pretpostavljam da ni SNS neće odustati od svog programa. Da li ćemo naći zajednički jezik s njima u velikoj meri zavisi od toga kakav će biti program nove vlade i šta misle da urade u Vojvodini – zaključuje Kostreš u izjavi za Politiku.

Ne praviti račun bez krčmara

Kostreš je o istoj temi govorio i za „Blic“, a na pitanje da li bi ušli u vladu sa SNS u Vojvodini, odgovorio da razgovor svakako ne bi odbili.

– Mi razgovor sa SNS ne bismo odbili, ali imamo svoje političke stavove koje ne menjamo i ako bismo se oko toga složili, može. Nama je i politika najvažnija, a da li ćemo biti opozicija ili pozicija, to nam je svejedno. Da li bismo mi SNS bili prihvatljivi i da li bi oni bili spremni da razgovaraju o našim dobro poznatim stavovima i programu, takođe je pitanje, ali ne treba praviti račun bez krčmara – rekao je Kostreš.

Komentarišući odsustvo Nenada Čanka sa sastanaka opozicionih stranaka u prethodnom periodu, koje je po navodima Blica bilo upadljivo, Kostreš je rekao da „ako sumnjate u regularnost izbora, onda na njih i ne izađete i da cirkus koji se dešavao u RIK-u ne razume“. On takođe navodi da je „Bojan Pajtić ako je hteo da pomogne prijateljima u nevolji”, mogao da pozove da se glasa za Tadića i Jovanovića, čiji cenzus je takođe mogao da bude doveden u pitanje, a ne za DSS i Dveri“.

 

(BILSV, 09. 05. 2016)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook