Ne dozvoliti da se u Srbiji ponovi nestašica goriva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 22. 09. 2019. | Komentara: 0

Ne dozvoliti da se u Srbiji ponovi nestašica goriva

Novi Sad, 22. septembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva premijerku Anu Brnabić da saopšti javnosti da li je tačno da su obavezne rezerve nafte u Srbiji za slučaj nestašice dovoljne za samo deset dana i ako je tako - smeni ministra energertike Aleksandra Antića. 

LSV

Srbija ne sme sebi da dozvoli da joj privreda ostane bez goriva, ili da građani ponovo čekaju u redovima, kao što je to bio slučaj mračnih devedesetih godina. 
 
Kako je moguće da vozači pet godina na ionako visoku cenu goriva plaćaju još 2,6 dinara radi stvaranja tih zaliha a da, po svoj prilici, ni četvrtina novca nije iskorištena za te svrhe?
 
Nakon napada na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji pre nekoliko dana, u svetu vlada bojazan u vezi sa snabdevanjem ovim energentom.
 
Ako je Srbija sebi dozvolila luksuz da umesto barem dvomesečnih, ima tek simbolične odnosno desetodnevne, zalihe, kod nas ima itekako razloga za zebnju.
 
Posebno je tek pitanje kako je moguće da smo prošlog avgusta imali zalihe za 20 dana, kako je tada tvrdio ministar Antić, a da danas imamo upola manje
iako je bilo novca da zalihe budu veće i nije bilo krize u snabdevanju.  

U tom slučaju, nije ni čudno što ministar Antić ćuti, umesto da se sam oglasi i predoči javnosti šta je učinio da obezbedi snabdevanje građana u slučaju eventualnih potresa na svetskom tržištu.

Od premijerke očekujemo ili da smeni ministra ili da građanima saopšti da li je moguće da su milioni evra, prikupljeni po ovom osnovu korišteni za druge osnove u budžetu.
 
A onda je zanimljivo čuti i zašto je bilo tako i po čijem nalogu.
 
Tim pre, jer zahvatanja države od svake litre goriva već čine preko pedeset odsto cene.

A posebna tema su zahvatanja NIS-a, kompanije sa većinskim ruskim vlasništvom. 
 

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook