Ne dozvoliti političku nestabilnost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 28. 11. 2011. | Komentara: 0

Ne dozvoliti političku nestabilnost


NOVI SAD - Ukoliko bi Ustavni sud političkom, a ne pravnom odlukom proglasio neustavnost Statuta Vojvodine i Zakona o nadležnostima pokrajine, to bi izazvalo veliku političku nestabilnost u državi - izjavio je za Večernje novosti zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

Bojan Kostreš

 - Ustavni sud se ne bavi klerofašistima, koji su prava opasnost i po ustavni poredak i po bezbednost u zemlji, nego se otvara rasprava o Statutu Vojvodine. Iza tog akta su stala dva parlamenta, pokrajinski i državni, i najeminentniji pravni stručnjaci – kaže on. Kostreš je rekao i da bi USS mogao samo uz grubo mešanje politike da "udari" na Statut i autonomiju Vojvodine.
 
- Verujem da sudije neće dozvoliti da se prouzrokuje velika politička stabilnost, koju priželjkuju pojedine stranke - rekao nam je Kostreš.

(BILSV, 28.11.2011.)



Odbori LSV | Četvrtak, 08. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto gori Fruška gora?

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva ministre unutrašnjih poslova i zaštite životne sredine da hitno obaveste javnost koji su uzroci požara koji su besneli sinoć na Fruškoj gori, kao i kako se planira sanacija posledica požara.
Odbori LSV | Utorak, 06. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani Zrenjanin: Zahtevamo transparentnost gradske administracije u vezi sa biračkim spiskovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin, uputila je danas Gradskoj upravi grada Zrenjanina zahtev za dostupnost informacije od javnog  značaja - ukupan broj građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak na današnji dan.
Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook