Ne mogu spomenike imati i Đinđić i Milošević

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 13. 03. 2018. | Komentara: 0

Ne mogu spomenike imati i Đinđić i Milošević

Novi Sad, 13. mart 2018 - Sama pomisao da Slobodan Milošević dobije spomenik, ulicu ili da se nešto po njemu nazove, velika je i nedopustiva uvreda za sve žrtve njegove vladavine.

LSV

Izostankom lustracije za koju se Liga socijaldemokrata Vojvodine uporno godinama borila i bori, ovo društvo je došlo u poziciju da se ponovo suočava sa pokušajem restauracije Miloševićeve politike i čitavog aparata njegovih saradnika.

Ovo insistiranje da Milošević dobije spomenik, može se shvatiti samo i isključivo kao još jedan pokušaj relativizacije i prekrajanja istorije i patnji građanki i građana.

U pitanju je pokušaj da se zaboravi da je taj čovek ovu zemlju uveo u ratove, bedu, poniženja, hiperinflaciju, bonove za hleb, redove za gorivo, paravojske, raseljavanja i izbegličke kolone, pljačku društvene imovine, centralizam, krađu izbora i politička ubistva.

Svako ko je jednom video spomenik Ivanu Stamboliću i mesto na kojem je on ubijen zna da je jedino mesto koje Milošević zaslužuje pod drvetom, u svom dvorištu.

Ne mogu spomenike imati Zoran Đinđić i Slobodan Milošević. Sama ideja da je tako nešto moguće, posledica je izostanka suočavanja sa prošlošću.

Isto tako ni Milan Nedić ne može imati spomenik u zemlji koja je dala nebrojene heroje i hiljade života u borbi protiv nacizma i fašizma. A ima i takvih inicijativa.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je bila i biće tu da to spreči.

Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook