Ne mogu spomenike imati i Đinđić i Milošević

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 13. 03. 2018. | Komentara: 0

Ne mogu spomenike imati i Đinđić i Milošević

Novi Sad, 13. mart 2018 - Sama pomisao da Slobodan Milošević dobije spomenik, ulicu ili da se nešto po njemu nazove, velika je i nedopustiva uvreda za sve žrtve njegove vladavine.

LSV

Izostankom lustracije za koju se Liga socijaldemokrata Vojvodine uporno godinama borila i bori, ovo društvo je došlo u poziciju da se ponovo suočava sa pokušajem restauracije Miloševićeve politike i čitavog aparata njegovih saradnika.

Ovo insistiranje da Milošević dobije spomenik, može se shvatiti samo i isključivo kao još jedan pokušaj relativizacije i prekrajanja istorije i patnji građanki i građana.

U pitanju je pokušaj da se zaboravi da je taj čovek ovu zemlju uveo u ratove, bedu, poniženja, hiperinflaciju, bonove za hleb, redove za gorivo, paravojske, raseljavanja i izbegličke kolone, pljačku društvene imovine, centralizam, krađu izbora i politička ubistva.

Svako ko je jednom video spomenik Ivanu Stamboliću i mesto na kojem je on ubijen zna da je jedino mesto koje Milošević zaslužuje pod drvetom, u svom dvorištu.

Ne mogu spomenike imati Zoran Đinđić i Slobodan Milošević. Sama ideja da je tako nešto moguće, posledica je izostanka suočavanja sa prošlošću.

Isto tako ni Milan Nedić ne može imati spomenik u zemlji koja je dala nebrojene heroje i hiljade života u borbi protiv nacizma i fašizma. A ima i takvih inicijativa.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je bila i biće tu da to spreči.

Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook