Ne može se šest meseci pred izbore postati decentralizator

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 28. 02. 2012. | Komentara: 0

Ne može se šest meseci pred izbore postati decentralizator

NOVI SAD - Današnji Kurir piše da je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak juče na televiziji Pink izjavio, a kasnije na svom Tviter profilu napisao: „Daj čoveku pištolj, i može da opljačka banku.

Bojan Kostreš

Daj čoveku banku, i može da opljačka ceo svet. Daj čoveku Narodnu banku, i može da napravi URS.“ Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš, komentarišući ovu izjavu, za Kurir kaže da Čanak „ponekad na grub način kaže ono što misli, ali to nikad nije bila neistina“.

- Njegova poruka je da se ne može u svakom izbornom ciklusu promeniti naziv stranke i misliti da će se time izazvati amnezija kod građana. Prvo bili bankari, zatim ekonomski stručnjaci, pa su sad decentralizatori. Kad je Dinkić bio guverner NBS, propale su sve srpske banke, pa je onda kao ekonomski stručnjak obećao građanima po 1.000 evra, ali kao građanin taj novac nisam dobio. Sad priča o regionalizaciji i uči nas šta bi trebalo da se uradi, a LSV se za decentralizaciju zalaže još od perioda kad G17 nije ni postojao. Ne može neko šest meseci pred izbore da bude decentralizator, a pre toga se 10 godina zalagao za centralizaciju - ističe Kostreš.

(BILSV, 28.02.2012.)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook