Ne sme se nasilnički menjati izborna volja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 06. 07. 2012. | Komentara: 0

Ne sme se nasilnički menjati izborna volja

ZRENJANIN - Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dejan Čapo potvrdio je danas da je odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina, prešla u Srpsku naprednu stranku i na taj način predala svoj odbornički mandat.

Dejan Čapo

- Dosadašnja odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine, Lukrecia Ursulesku iz Ečke, za koju smo se plašili da je nestala, iako smo još juče čuli informaciju od žitelja Ečke i njenih komšija da je ona prodala svoj mandat Srpskoj naprednoj stranci, se danas pojavila na sednici Skupštine grada Zrenjanina, koja je ujedno i nelegalna, jer je predsednik Skupštine Aleksandar Marton, zakazao za utorak, 10.jul.
Ona se pojavila sa svim odbornicima SNS-a i SPS-a i potvrdila naše sumnje da je prodala svoj mandat – istakao je Dejan Čapo.

On je upitao kako je moguće da, posle svih tvrdnji SNS-a o izbornoj krađi, a o čemu sada ćute, upravo oni otvaraju tržište na političkoj sceni grada Zrenjanina i, kako je ocenio, narušavaju na taj način izbornu volju građanki i građana Zrenjanina.

- Smatramo da je to prekrajanje izborne većine i nedemokratski način vođenja politike u gradu. Podsećam da je još 2000. godine naš odbornik, Jan Svetlik, bio kidnapovan kako ne bi dao skupštinsku većinu. Istorija se ponavlja; ponovo se nasilnički ulazi u Skupštinu, a sve u režiji partije koja sebe naziva demokratskom i proevropskom - Srpskom naprednom strankom – rekao je Čapo.

On je dodao da veruje da će se i nadležni organi uključiti u rešavanje ovog slučaja i da će građanke i građani Zrenjanina prepoznati nelegalan način na koji se danas došlo do skupštinske većine, dodajući da očekuje mogućnost uvođenja privremenih mera ili ponavljanje izbora.

- Izborna volja ne sme da se prekraja na ovaj način: grubo i nasilnički. SNS je na nedemokratski način došla do skupštinske većine i otvorila tržište na političkoj sceni grada Zrenjanina. Od toga će najviše štete imati građanke i građani Zrenjanina, jer ovakva vlast neće štititi njihove interese – zaključio je Dejan Čapo.

(BILSV, 06.07.2012.)



Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook