Nedopustiva kampanja mržnje prema Crnoj Gori

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 29. 12. 2019. | Komentara: 0

Nedopustiva kampanja mržnje prema Crnoj Gori

Novi Sad, 29. decembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine sa velikom zabrinutošću upozorava na kampanju mržnje koja se u Srbiji vodi protiv Crne Gore. U govoru mržnje, koji ima za cilj da negira i dehumanizuje sve što simbolizuje crnogorski državni, nacionalni i kulturni identitet, podjednako učestvuju naprednjačka vlast i njeni mediji, kao i predstavnici Saveza za (veliku) Srbiju i njemu bliski mediji.

LSV

Na jučerašnjem okupljanju ultradesničara ispred ambasade Crne Gore u Beogradu bilo je otvorenih rasističkih poruka i poziva na nasilje, državni organi na to nisu reagovali, a mnogi od opozicionih protagonista SzS-a su bili prisutni.

Utrkivanje naprednjačke vlasti i samoproklamovane „prave“ opozicije u mržnji prema Crnoj Gori, kao i drugim susedima Srbije, sluganstvo koje i vlast i taj deo opozicije pokazuju prema Putinovoj Rusiji i prezir prema svemu što simbolizuje evropske vrednosti ima za cilj da ukine bilo kakvu alternativu u Srbiji. I SNS i SzS baštine identičan sistem vrednosti i dele istu idelošku paradigmu nacionalizma i mržnje prema našim susedima u regionu. Ni jedna od ove dve grupacije nije odustala od velikodržavnog koncepta i pretenzije prema okolnim suverenim državama. 

Takvom svojom politikom, naprednjačka vlast Srbiju ponovo gura u izolaciju vraćajući zlokobne devedesete godine. S druge strane, svojom nacionalističkom retorikom, koja je često i ekstremnija od režimske, Savez za (veliku) Srbiju na neskriven način normalizuje Vučićevu vlast i njegovu politiku, sa ambicijom da u povoljnom trenutku postane i zvanični partner naprednjačke vlasti. U takvim okolnostima, Srbija ostaje zarobljenik najmračnijih ideja koje su je gurale u rat sa susedima i celim svetom.


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook