Nedopustivo je učenicima deliti knjige kojima se promovišu mržnja i šovinizam

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 17. 02. 2020. | Komentara: 0

Nedopustivo je učenicima deliti knjige kojima se promovišu mržnja i šovinizam

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je nedopustivo da se u školama u Vojvodini besplatno dele knjige kojima se učenicima nameće „desničarski narativ“.

LSV

- Podela ovakvih knjiga u školama je nedopustiva. Učenicima se od malih nogu nameće desničarski narativ: nacionalizam, šovinizam, mržnja, podele… Dokle više? - upitao je Marton na Tviteru.

Novosadski informativni portal 021 objavio je danas tekst u kojem je naveo da su pojedini roditelji nezadovoljni zbog zbirke pesama deljene deci za praznik Svetog Save „Uskliknimo s ljubavlju“, autora Blagoja Bakovića. U zbirci se nalaze i pesme poput „Molitva pred znacima strašnog suda“, u kojima se pominju „Šiptari“ i molba da se „usliši kletva svetog Lazara“. 

 (SzILSV, 17.02.2020)



Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook