Nekažnjavanje desnih ekstremista veliki problem za Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 09. 07. 2017. | Komentara: 0

Nekažnjavanje desnih ekstremista veliki problem za Srbiju

Novi Sad, 09.jul 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnim organima zašto nisu procesuirani pripadnici ekstremno desne grupe koja je pre tri godine u Valjevu napala i povredila aktiviste organizacije Žene u crnom?

LSV

Podsećanja radi, prilikom obeležavanja godišnjice genocida u Srebrenici povređeno je četvoro aktivistkinja i aktivista organizacije Žene u crnom, kao i troje policajaca.

Nedopustivo je da se počinioci ovakvih nasilnih dela nalaza na slobodi. Država na ovaj način šalje veoma lošu poruku svim građanima Srbija, a nereagovanje državnih organa samo jača ekstremističke organizacije i pojedince.

Nedavni primeri ekstremističkih akcija u Novom Sadu, Beogradu i Nišu to potvrđuju, a suđenje lideru zabranjene grupe Nacionalni stroj Goranu Davidoviću, optuženom za izazivanje nacionalne, verske i rasne mržnje, prerasta u tragikomediju.

Tražimo reakciju nadležnih organa i funkcionisanje pravnog sistema Republike Srbije.

Srbija mora biti država vladavine prava, a ne država vladavine ekstremista i huligana!


Potpredsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook