Nema opravdanja za državu koja toleriše Šešelja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 06. 05. 2019. | Komentara: 0

Nema opravdanja za državu koja toleriše Šešelja

Novi Sad, 06. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine nije i nikada neće zaboraviti zlo koje je Vojislav Šešelj posejao 6. maja 1992. godine u Hrtkovcima i od kojeg smo branili svoje komšije.

LSV

Miting Srpske radikalne stranke i Šešeljev govor u Hrtkovcima označili su početak progona i nasilnog iseljavanja hrvatskog, ali i drugog nesrpskog i opozicionog stanovništva u više od 20 mesta u Sremu.

Podsetiću, Žalbeno veće Mehanizma za međunarodne krivične sudove, koji je nasledio postupke Haškog tribunala, 11. aprila prošle godine izreklo je Šešelju pravosnažnu presudu od deset godina zatvora za podsticanje progona, deportacije i prisilno premeštanje Hrvata iz Hrtkovaca te 1992. godine.

I zato nema opravdanja za državu koja mu dopušta da se vraća na mesto svog zločina.

Isto tako, nema opravdanja za državu koja krši Zakon o izboru narodnih poslanika i ne oduzima Šešelju poslanički mandat.

Dakle, Vojislav Šešelj od aprila prošle godine nije nikakav „pobednik Haškog suda“ nego samo i jedino osuđeni ratni zločinac.

Svakom svojom izjavom i pljuvanjem mrtvih od Zorana Đinđića do Dejana Anastasijevića, pretnjama i odvratnim vređanjem političkih protivnika i protivnica, Šešelj iz dana u dan samo dokazuje da je i dalje ono što je bio - zagađenje u javnom životu Republike Srbije i njenih građana.

Ujedno, pokazuje kolika je šteta što mu i ovde nije suđeno i za sva druga zla koja je priredio ovoj zemlji i njenim građanima tih mračnih devedesetih.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je bila i biće tu da insistira na tome da se i to dogodi.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook