Nemar prema kulturnom dobru Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 26. 06. 2019. | Komentara: 0

Nemar prema kulturnom dobru Vojvodine

NOVI SAD - Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović očekuje odgovor od predsednika Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora i Dragane Milošević, sekretarke Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, a u vezi sa vrednim materijalom Muzeja Vojvodine. 

LSV

Tokom poplava početkom avgusta 2018. godine voda je ušla u depoe Muzeja Vojvodine u zgradi Muzeja revolucije. U tim depoima čuva se celokupan materijal nekadašnjeg Muzeja socijalističke revolucije Vojvodine. Nepreduzimanje bilo kakvih mera nakon te poplave do dana današnjeg dovelo je do pojave zaraze u vidu raznih bakterija, gljiva i buđi, na većini predmetima u depoima. Samim tim, nemoguć je rad sa predmetima i istraživačima koje se obraćaju tom odeljenju (Odeljenje za savremenu istoriju).

Jovanović je u pisanom obliku tražio i odgovore na pitanja da li je tačno da do danas, skoro godinu dana kasnije, ništa nije urađeno po ovom pitanju, čak ni izmeštanje materijala iz neuslovnih depoa, niti hemijskih tretmana istog. A ako kojim slučajem i jeste, koje konkretne mere su preuzete i da li je nadležni sekretarijat upoznat sa ovim problemom.

(SzILSV, 26.06.2019)



Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook