Nenad Čanak podsetio na heroje pobede nad nacizmom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 06. 06. 2020. | Komentara: 0

Nenad Čanak podsetio na heroje pobede nad nacizmom

Novi Sad, 06. jun 2020 - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak  uputio je  danas telegram ambasadorima Sjedinjenih Američkih država, Velike Britanije i Kanade u Srbiji u kojem je podsetio na herojske dane juna 1944. godine kada su se savezničke snage iskrcale u Normandiji i započele konačanu bitku za pobedu nad nacizmom.

LSV

Čanak je u telegramu istakao da "Liga socijaldemokrata Vojvodine pamti heroje koji
su ginuli za slobodu Evrope.

Na današnji dan, u našim mislima su žrtve koje su građani Vaše zemlje podneli prilikom iskrcavanja na Normandiju, pre 76 godina.

Kao stranka koja baštini tekovine narodnooslobodilačke borbe i antifašističkog pokreta, nikada nećemo zaboraviti sve te ljude koji su životima platili početak kraja najkrvavije epohe u istoriji Evrope"- zaključio je predsednik LSV.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine 




Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook