Nenormalno da konkurs APV za mehanizaciju traje samo 4 dana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 14. 12. 2017. | Komentara: 0

Nenormalno da konkurs APV za mehanizaciju traje samo 4 dana

Novi Sad, 14. decembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo zašto je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke poljoprivredne mehanizacije na teritoriji AP Vojvodine u 2017. godini bio otvoren samo četiri dana.

LSV

Ukupni iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje po ovom konkursu je 156.581.928,78 dinara. Maksimalni iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi je 2.000.000,00, ili 500.000,00 dinara za priključnu mašinu.

Na osnovu ovih podataka vidi se da 78 poljoprivrednika sa teritorije Vojvodine ima šansu da od Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dobije pogonsku mašinu, što bi u većini slučajeva sigurno podrazumevalo traktor.

Da konkurs nije bio otvoren četiri dana ovo bi se moglo smatrati lepom pomoći poljoprivrednicima iz pokrajine. Ovako, ako se zna da je u konkursu, u delu gde je navedena potrebna dokumentacija, 15 tačaka, osnovano se postavlja pitanje kako je moguće priložiti svu dokumentaciju na vreme i da li su odabrani kandidati imali spremnu dokumentaciju.

Zakonski rok za dobijanje dokaza o regulisanoj naknadi za odvodnjavanje/navodnjavanje  koji izdaju  JVP „Vode Vojvodine” je osam dana, u praksi službenici ove ustanove kažu to traje dan-dva kad nije gužva, a proteklih mesec dana, kako tvrde, jeste gužva. 

Zakonski rok za dobijanje dokaza Poreske uprave o plaćenom porezu i drugim dospelim obavezama iz lokalnih javnih prihoda je 15 dana, službenici  poreske uprave kažu da u praksi ovaj dokument izdaju u istom danu kada je to neophodno, ali nemaju tu obavezu.

Ako pored ova dva dokumenta, za koja službenici institucija koji ih dodeljuju kažu da nije sigurno da ih možete dobiti za četiri dana, dodate još neophodnih 13, Pokrajinski sekretarijat  za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo će imati veliki problem da objasni javnosti da priča o tome da je ovo najkraći namešteni konkurs u istoriji konkursnog finansiranja nije tačna.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će pažljivo ispratiti objavljene rezultate konkursa. Ukoliko se ispostavi da su insinuacije javnosti i poljoprivrednika tačne i da je 78 traktora na ovaj način otišlo u ruke zaslužnim članovima vladajuće stranke, o tome će obavestiti javnost.  

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook