Neophodne reforme penzionog sistema

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 24. 01. 2012. | Komentara: 0

Neophodne reforme penzionog sistema

ZRENJANIN - Član Izvršnog odbora i predsednik Saveta za privredu i preduzetništvo GrO LSV Zrenjanin Vladimir Milošev, istakao je danas da Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava reformu penzionog sistema Republike Srbije i kao dobro rešenje naveo rezoluciju Nezavisnog udruženja penzionera javnih službi Srbije.

Vladimir Milosev

- Liga je jedina potpisnica ovog dokumenta, jer predstavlja kvalitetno i konkretno rešenje, koje je obuhvatilo vlasništvo PIO fonda, nesrazmerne raspone penzija i koje se ugleda na zemlje Evropske unije. Upozoravamo, između ostalog, da povećanje penzija u procentima nije dobra socijalna politika, već da bi se odgovornost prema našim građankama i građanima pokazala usvajanjem linearnog povećanja, što potvrđuje i trenutan odnos penzija i plata, koji ne bi smeo da bude ispod 65 odsto - rekao je Vladimir Milošev. On je dodao da bi se na ovaj način izbegla sudbina koja je zadesila Grčku i druge zemlje, koje u procesu tranzicije nisu sprovele korenite reforme svoje socijalne strategije i sistema.

Prema njegovim rečima, vraćanjem imovine PIO fondu, kao što su objekti odmarališta i rekreativni centri, ostvario bi se značajan prihod, kojim bi se pomogla redovna  isplata penzija.

- Upozoravamo na drastičan pad standarda u protekle dve decenije, tako da je Vojvodina, kao region, od primera dobre prakse i funkcionisanja, spala na jednu od najnerazvijenijih regija u Srbiji, na šta su ukazali Uredba Vlade Republike Srbije i podaci Zavoda za statistiku RS. Zbog toga je neophodno da se više radi na stvaranju povoljne klime za dolazak investitora i otvaranje novih radnih mesta u Zrenjaninu – rekao je Vladimir Milošev.

(BILSV, 24.01.2012.)Saopštenja | Sreda, 14. 04. 2021. | Komentara: 0

Država da predloži nove članove za Savet FPN

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da država poštuje autonomiju Univerziteta i kao osnivač za Savet Fakulteta političkih nauka odabere nove predstavnike, koji nisu u sukobu interesa i nisu visoki stranački funkcioneri.
Izjave | Sreda, 14. 04. 2021. | Komentara: 0

Srbija može da bude pristojna država

Verujem u to da Srbija može da bude pristojna država, da ona može da bude i demokratska i decentralizovana, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je gostujući na televiziji Happy rekao da se Srbija centralizuje u poslednjih 30 godina, te da zbog toga više niko ne veruje da bilo ko u zemlji može da reši neki problem, osim predsednika države.
Izjave | Utorak, 13. 04. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Evropski put je jedino rešenje za Srbiju i zemlje regiona

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je evropski put jedino pravo rešenje za Srbiju i zemlje regiona, te da ideja Saše Jankovića da je put ka boljoj budućnosti regiona u udruživanju u Balkansku konfederaciju neće dati željeni rezultat.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook