Neophodne reforme penzionog sistema

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 24. 01. 2012. | Komentara: 0

Neophodne reforme penzionog sistema

ZRENJANIN - Član Izvršnog odbora i predsednik Saveta za privredu i preduzetništvo GrO LSV Zrenjanin Vladimir Milošev, istakao je danas da Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava reformu penzionog sistema Republike Srbije i kao dobro rešenje naveo rezoluciju Nezavisnog udruženja penzionera javnih službi Srbije.

Vladimir Milosev

- Liga je jedina potpisnica ovog dokumenta, jer predstavlja kvalitetno i konkretno rešenje, koje je obuhvatilo vlasništvo PIO fonda, nesrazmerne raspone penzija i koje se ugleda na zemlje Evropske unije. Upozoravamo, između ostalog, da povećanje penzija u procentima nije dobra socijalna politika, već da bi se odgovornost prema našim građankama i građanima pokazala usvajanjem linearnog povećanja, što potvrđuje i trenutan odnos penzija i plata, koji ne bi smeo da bude ispod 65 odsto - rekao je Vladimir Milošev. On je dodao da bi se na ovaj način izbegla sudbina koja je zadesila Grčku i druge zemlje, koje u procesu tranzicije nisu sprovele korenite reforme svoje socijalne strategije i sistema.

Prema njegovim rečima, vraćanjem imovine PIO fondu, kao što su objekti odmarališta i rekreativni centri, ostvario bi se značajan prihod, kojim bi se pomogla redovna  isplata penzija.

- Upozoravamo na drastičan pad standarda u protekle dve decenije, tako da je Vojvodina, kao region, od primera dobre prakse i funkcionisanja, spala na jednu od najnerazvijenijih regija u Srbiji, na šta su ukazali Uredba Vlade Republike Srbije i podaci Zavoda za statistiku RS. Zbog toga je neophodno da se više radi na stvaranju povoljne klime za dolazak investitora i otvaranje novih radnih mesta u Zrenjaninu – rekao je Vladimir Milošev.

(BILSV, 24.01.2012.)



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook