Nepoštovanje nauke je uvredljivo

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Nedelja, 04. 04. 2021. | Komentara: 0

Nepoštovanje nauke je uvredljivo

BEOGRAD / NOVI SAD – Ova zemja je uradila dosta, u okviru svojih mogućnosti, u toj borbi protiv koronavirusa, međutim glavni je problem da li treba slušati struku 100 posto ili to prepustiti poitičarima 100 % ili se baviti zdravljem, ekonomijom ili čime na prvom mestu, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je gostujući na televiziji Prva istakao da, s jedne strane, ako sačuvamo zdravlje ljudi, što se može sačuvati potpunim zatvaranjem svega, onda ćemo doći u poziciju da će biti nemoguće da se profunkcioniše u ekonomskom smislu. Nemoguće je 100% uraditi šta struka nalaže, niti je poželjno uraditi ono što nalaže ekonomija, ističe Čanak,

LSV

On navodi da je najvažnija stvar koja se gubi iz vida da je država sebe „kreni-stani koncepcijom“ dovela u situaciju da ljudi podsvesno shvataju mere kao ugnjetavanje, a ne kao nešto što je u njihovom interesu.

- Zato država mora da bude izuzetno čvrsta u svojim stavovima šta hoćemo da uradimo i zašto - kaže Čanak.

Kako navodi, „ili će svi poštovati sve, ili ne očekujte da iko bilo šta poštuje". Objašnjava da će mere morati da se odnose na svakoga, kako bi se shvatile ozbiljno.

O kolu ispred spomenika Stefanu Nemanji Čanak kaže da je to „agresivni prostakluk“ i „čista zloupotreba tih ljudi, jer im se manipulatorski podmeće politička uloga kojoj u ovom trenutku nema mesta".

- Nepoštovanje ljudskih dostignuća i nauke je uvredljivo. Imate situaciju da se sa jedne strane nalaze antivakcinaši i oni najviše komuniciraju na društvenim mrežama. Društvene mreže su posledica razvoja tehnologije do neslućenih visina gde imate mobilne telefone koji su zamenili računare itd. Potpuni vrh vrhova moderne nauke i tehnologije, koje koristite kao metod borbe protiv drugog vrha u medicinskoj oblasti, a to je vakcinacija protiv zaraznih bolesti. Dakle, birate šta hoćete da priznate od naučnih istina. U tom smislu mislim da vakcinacija mora biti obavezna i to bez dileme – ističe Čanak.

On kaže i da je u demokratskim društvima sloboda apsolutna i ograničena slobodom drugih. 

- Drugim rečima, imate pravo na sebe ali nemate pravo na druge. Svako ko može biti prenosilac zarazne bolesti nema pravo to da bude jer će ugroziti druge. Ako hoćete da se ne vakcinišete, to vam pravo niko neće oduzeti. Ali, to vam oduzima pravo da budete u kontaktu sa drugim ljudima. Drugim rečima, morate biti izolovani. Niko nema pravo da ugrožava moju porodicu svojim predrasudama, zato što on misli da će se ne znam šta desiti ako bude vakcinisan, on ili njegova porodica, naročito širenjem glasina - dodaje.

Na pitanje da li pravi razliku između onoga ko iznosi sumnju i onoga ko otvoreno poziva da se ne vakciniše, Nenad Čanak kaže da to treba da odrede nadležni pravosudni organi. Prema njegovom mišljenju, da u Srbiji postoji jaka lekarska komora, ona bi morala da oduzme lience lekarima koji podrivaju veru u medicinu. 

- Da se utvrdi da u fajzerovoj vakcini ima vijagra i da garantuje narednih šest meseci erekciju, odziv bi bio veći - kaže Čanak objašnjavajući da ljude zanima šta ima u vakcini, a ne zanima ih šta ima u vijagri koja dolazi od istog proizvođača, ili u vrišlama.

 (SzILSV, 04.04.2021)
Izjave | Sreda, 21. 04. 2021. | Komentara: 0

Ljudska prava na prvom mestu

Državna sekretarka u Ministarstvu za Ijudska i manjinska prava i funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga izjavila je da je Zakon o istopolnim zajednicama samo objašnjavanje očiglednog za Ijude koji žive u takvim zajednicama. 
Izjave | Sreda, 21. 04. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Zakon o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe što pre usvojiti

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak podržao je skup koji je juče održao Socijalni kanabis klub, kojim je Srbija pozvana da usvoji zakon o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe. 
Odbori LSV | Utorak, 20. 04. 2021. | Komentara: 0

Novi Sad je pokazao da nema mesta fašizmu i fašistima!

Novi Sad je juče još jednom jasno poručio da fašizmu i fašistima nema mesta na njegovim ulicama.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook