Nije kasno za lustraciju!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 16. 03. 2017. | Komentara: 0

Nije kasno za lustraciju!

Novi Sad, 16. mart 2017 - Oktobra 2000. godine lično sam tražio da se zabrane Socijalistička partija Srbije, Srpska radikalna stranka, Jugoslovenska udružena levica  i Stranka srpskog jedinstva, a njihova rukovodstva lustriraju. To se nije dogodilo jer nisam naišao na razumevanje većine koalicionih partnera.

LSV
 
Da je bilo lustracije, Srbija danas ne bi imala niz problema koje ima. Srbija bi bila iznutra pročišćena i pomirena i sa sobom i sa okruženjem. Nije kasno za lustraciju, a Srbiji je ona preko potrebna.
 
Zato je Liga socijaldemokrata Vojvodine, stranka čiji sam dugogodišnji poslanik, u parlamentu insistirala da se zakon produži i podnosila zakonske predloge, a kada je zakon, ipak zastareo, da se usvoji novi.
 
Lustracija je važan činilac u borbi protiv korupcije. Važna je i u borbi za nezavisno sudstvo, ali i za pomirenje i uspostavljanje trajno dobrih odnosa u regionu.

https://www.youtube.com/watch?v=z8YPFJiBSK0


Kandidat za
predsednika Republike Srbije
Nenad Čanak



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook