Nije parada pravljena za Putina nego zbog pobede nad fašizmom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 22. 10. 2014. | Komentara: 0

Nije parada pravljena za Putina nego zbog pobede nad fašizmom

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i zamenik šefa poslaničke grupe LSV u Sklupštini Srbije Bojan Kostreš izjavio je danas da nije aplaudirao predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, jer mu je njegova administracija bez obrazloženja zabranila ulazak u Rusiju.

LSV

- Ne mogu da aplaudiram predsedniku države koja mi je zabranila ulazak, a nije objasnila koji sam to zakon prekršio - rekao je Kostreš novinarima, komentarišući navode pojedinih medija da je bio jedan od nekoliko poslanika koji nisu aplaudirali Putinu prilikom njegovog učešća i govora na vojnoj paradi u Beogradu.

Upitan zbog čega je bio na vojnoj paradi, Kostreš je odgovorio da je tamo bio zbog pobede nad fašizmom.

- Nije parada pravljena za Putina, nego zbog 70 godina od oslobođenja Beograda i pobede nad fašizmom. Ja sam bio tamo jer se slavila pobeda učesnika NOB-a i Crvene armije nad fašistima, da bih se poklonio senima heroja koji su život dali da bi ljudi danas živeli slobodno -kazao je Kostreš.

(BILSV, 22.10.2014)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook