Niko ne sme da nas prebrojava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 16. 04. 2012. | Komentara: 0

Niko ne sme da nas prebrojava

BEOGRAD – Vlast u Srbiji morala bi Ministarstvu inostranih poslova Mađarske da uputi makar protestnu notu zbog toga što je državni sekretar Mađarske Žolt Nemet krstario ovih dana Vojvodinom u vreme izbora, kao podrška Savezu vojvođanskih Mađara – istakla je za Novosti portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.

Aleksandra Jerkov

Po njenom mišljenju, još je skandaloznije to što je Nemet javno kritikovao Mađare koji glasaju za srpske stranke ili su na njihovim listama. On se, pri tom, kako kaže, nije susreo ni sa jednim zvaničnikom Srbije.

– Nije u redu da se na takav način mađarski funkcioner meša u izborni proces susedne suverene države – kaže funkcionerka LSV, dodajući da je zgranuta najavom da će na isti način na predizbornim skupovima SVM-u podršku pružiti i mađarski premijer Viktor Orban. Aleksandra Jerkov tim povodom zaključuje da je "krajnje vreme da se shvati da Srbija i Vojvodina nisu ni ruska gubernija ni mađarska županija".

(BILSV, 16. 04. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook