Nikolić bi mogao preispitati presudu za ubistvo Đinđića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 07. 2012. | Komentara: 0

Nikolić bi mogao preispitati presudu za ubistvo Đinđića

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da se za šest dana od kako je obznanjeno da će vladajuću većinu činiti SNS, SPS i URS, deo pravosuđa u tri navrata preporučio kao kooperativan novoj vlasti.

LSV logoNakon što je Ustavni sud iskasapio nadležnosti AP Vojvodine, a zatim i prihvatio žalbe nereformisanih sudija kojima ih vraća na posao, danas je i Apelacioni sud odlučio da Dušan Stupar bude pušten iz pritvora.

Podsetimo, Nikolić, koji se ranije zalagao za ukidanje vojvođanske autonomije, kao lider SNS bio je otvoreno protiv Statuta i Zakona o nadležnosti AP Vojvodine, a 650 nereformisanih sudija se avgusta 2010. učlanilo u SNS.

Što se tiče Stupara, pre samo tri meseca, 23. aprila, tadašnji radikal, Aleksandar Martinović je tvrdio da je upravo taj čovek „ne samo finansijer, nego i blizak prijatelj Tomislava Nikolića" koji je Srpskoj naprednoj stranci besplatno ustupio svoju ekskluzivnu poslovnu zgradu na Novom Beogradu.

Ukoliko se ovako nastavi, za očekivati je i da Tomislavu Nikoliću uskoro bude omogućeno da, kao što je i najavio u pretposlednjoj predsedničkoj trci, „pogleda spise" i preispita da li su za ubistvo premijera Zorana Đinđića „osuđeni pravi ljudi", te da ubice amnestira na Dan državnosti.

To je Srbija Šešeljevog vojvode Nikolić master Tomislava.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook