Nikolić je bio Šešeljeva desna ruka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 01. 06. 2012. | Komentara: 1

Nikolić je bio Šešeljeva desna ruka

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine nije prisustvovala jučerašnjem polaganju zakletve Tomislava Nikolića jer smatra da je dužan da objasni mnoge stvari građanima Srbije, ocenila je sinoć portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov.

Aleksandra Jerkov

Gostujući u emisiji „Da, možda, ne“ na RTS 1, u kojoj su pored nje učestvovali i poslanica SPS Diana Vukomanović, poslanik koalicije „Preokret“ Miljenko Dereta i poslanik SNS Nebojša Stefanović, Jerkova je  podsetila da je Nikolić pre tri-četiri godine u Skupštini Srbije mahao transparentima „Sigurna kuća za Ratka Mladića“, a da je aktuelna vlada uhapsila Ratka Mladića.
– Gospodin Nikolić je četnički vojvoda Vojislava Šešelja. To je politika koja je proterivala mnoge građane iz Vojvodine, za šta se Vojislavu Šešelju danas sudi. On je bio njegova i desna i leva ruka i treba malo više da uveri nas da će biti predsednik svih građana. I za Slobodana Miloševića glasalo 3,5 miliona ljudi, pa smo opet bili protiv njega. I bićemo i protiv Tomislava Nikolića, bez obzira na to što je izabran – istakla je Jerkova.

Nikolić ne diktira demokratiju

Na pitanje da li je izostanak sa te sednice demokratsko ponašanje, Jerkova je rekla da LSV ne smatra da je Tomislav Nikolić neko ko u Srbiji treba da diktira pravila demokratske igre.
– Kao narodni poslanici nismo prekršili ni jedan zakon ili pravilo time što nismo došli. Ali, zaista ne smatramo da je svečan trenutak u kojem Tomislav Nikolić postaje predsednik Republike Srbije i to smo, evo na ovaj način pokazali – navela je ona. A na opasku da je Nikolić nakon pobede na izborima dobio veliki broj čestitki od stranih zvaničnika, Jerkova je odgovorila:
– Znate šta, oni ne moraju da žive sa njim pet godina, kao svojim predsednikom.
Aleksandra Jerkov je istakla i da se Nikolić juče u skupštini ponašao kao čovek koji drži stranački govor, sa stranačkim skupom ispred skupštine, mešajući se pri tom u tuđi posao. Podsetila je i da je u ranijim predsedničkim kampanjama najavljivao da će preispitivati sudske presude, iako to nije u njegovoj nadležnosti, između ostalog i presudu za ubistvo Zorana Đinđića, kao i da se zalagao za veliku Srbiju, iako sada pokušava da to zaboravi.

Odgovornost za privatizacije

Nakon što je poslanik SNS Nebojša Stefanović istakao da u Srbiji u periodu od 2000-2012. godine sprovedeno stotine spornih privatizacija koje se moraju istražiti, Jerkova je podsetila da je najveći broj tih privatizacija sproveden u vreme kad je premijer bio Vojislav Koštunica, koji je danas mogući kandidat za koaliciju sa Srpskom naprednom strankom.  
– Predlažem vam da krenete od Velimira Ilića o kom su Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić govorili da bi u svakoj drugoj zemlji on trebalo da je u zatvoru – navela je Jerkova. Dodala je i da bi volela da se utvrdi kako je Tomislav Nikolić stekao imovinu, ali pre svega kako je stekao diplomu.

Tužba zbog pitanja

Aleksandra Jerkov je istakla i da je interesuje šta je sa optužbama za izbornu krađu, koju je SNS iznela između dva izborna kruga, kada je postalo jasno da ne može da sastavi  vladu.
– Ukoliko predsednik raspolaže dokazima o takvoj izbornoj krađi, ja mislim da je više nego neozbiljno da ih sada ne obelodani – navela je ona podsetivši da je Nikolić najavio da će, ukoliko postane predsednik, građani saznati istinu o tom slučaju.
– Ja kao građanka, očekujem da saznam istinu o tome. Interesuje me kada će to da se desi – istakla je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 01. 06. 2012.)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook