Nikolić teško uvredio Crnu Goru

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 28. 11. 2016. | Komentara: 0

Nikolić teško uvredio Crnu Goru

Novi Sad, 28. novembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine sa gnušanjem odbacuje uvrede koje je, zbog svog političkog ekstremizma i ogromne neukosti, još jednom demonstrirao odlazeći predsednik Srbije, Tomislav Nikolić.

LSV

U intervjuu Al Džaziri Nikolić je ponovo pokazao da se nije distancirao od svoje mračne radikalske prošlosti.

Stavom o Crnoj Gori, Nikolić je teško uvredio susednu i prijateljsku državu i još jednom pokazao da bi njegov ponovni izbor bio fatalan i po Srbiju i po mir u regionu.

Svojim lažnim i tendencioznim tumačenjima istorije Crne Gore, koji nemaju ništa sa stvarnom i realnom istorijom, Nikolić je neskriveno pokazao pretenziju i dao povod za dalju destabilizaciju susedne države.

Nemamo nameru da Nikolića učimo istoriji niti mislimo da bi čovek tako skromnih intelektualnih i obrazovnih potencijala bio u stanju da u poodmaklim godinama nešto smisleno usvoji.

Ono što posebno zabrinjava jeste da se Nikolić i ovaj put stavio nasuprot Vladi Srbije i interesa naše države, zastupajući interese režima u Rusiji.

U krivičnom pravu za postupke Tomislava Nikolića nema druge definicije osim – veleizdaje.

Današnji incident i narušavanje dobrosusedskih odnosa sa Crnom Gorom koje Tomislav Nikolić izaziva, pouka je da se predstojećim predsedničkim izborima mora pristupiti sa mnogo više odgovornosti nego do sada.

Politička alternativa odlazećem Nikoliću, koji je izgubio poslednje ostatke kredibiliteta da bi mogao biti ponovo izabran, ne može biti još jedan ruski kvisling – samo mlađi i agresivniji.

LSV nikada neće podržati one koji su svoj nacionalizam i svoje zaumne planetarne ambicije bili spremni da ostvaruju na račun stvarnih interesa građana Srbije.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak

 




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook