NIS ugrožava mesta i ljude bušotinama po najnižoj rudnoj renti u Evropi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 22. 09. 2018. | Komentara: 0

NIS ugrožava mesta i ljude bušotinama po najnižoj rudnoj renti u Evropi

Novi Sad, 22. septembar 2018 - Povodom nesreće, u kojoj su tri osobe povređene kada se zapalila NIS-ova platforma za vađenje nafte u Bradarcu kod Požarevca, Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da nije isključeno da se ovako nešto može dogoditi i u Turiji, Elemiru ili  Mokrinu.

LSV

Uz svu štetu koju imaju oni kojima kuće pucaju, kojima NIS-ova teška mašinerija razvaljuje puteve, preti im i ovakva opasnost i to za uvredljivo malu, najnižu rudnu rentu u Evropi.

Podsećamo još jednom da građani Srbije trpe ogromnu štetu zbog nepovoljnog Energetskog sporazuma, koji je naša država potpisala sa Rusijom i takoreći poklonila naša mineralna bogatstva ruskoj kompaniji Gasprom njeft.

Ako postoji nešto što je obeštećenje građana naše zemlje za ovako beskrupuloznu eksploataciju čime su Rusi kompenzovalo gubitke koje država trpi zbog ovako niske rudne rente od 3%, kada se u svetu ona kreće I do 20 ili 30%, neka to ova Vlada predoči javnosti.

Ukoliko tako nešto ne postoji, Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom od nadležnih institucija traži da se ovaj štetni ugovor revidira, kako ne bi bio na štetu naših građana ili ako to nije moguće da se raskine.

Pravac u kome se kreće naša država rasprodavanjem mineralnih sirovina po neprimereno niskim cenama  podseća na put kojim su neke države stigle do položaja kolonija.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da se to na vreme zaustavi!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook