Nisu vam sela u centru Beograda pa da tu ulažete, a seljacima zakidate

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 14. 06. 2019. | Komentara: 0

Nisu vam sela u centru Beograda pa da tu ulažete, a seljacima zakidate

Novi Sad, 14. jun 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje premijerki Ani Brnabić i ministru poljoprivrede Nedimoviću zašto je 13 meseci  trebalo Upravi za agrarna plaćanja - Ministarstva poljoprivrede da obradi zahteve poljoprivrednika kojima se refundiraju troškovi kupovine poljoprivredne mehanizacije sa državnog konkursa, a još 7 meseci da pošalju rešenje o isplati novca. Da li je to zato što je obaveza države da se nakon slanja rešenja  po zakonu u roku od 21 dan mora isplatiti novac? 

LSV

Poljoprivrednici tvrde da se namerno sporo završavaju predmeti i zadržava njihov novac  i to bez kamate, nasuprot slučaju kada poljoprivrednik ne plati odvodnjavanje ili porez i odmah im se računa zatezna kamata. Zašto zakon nije isti i za državu i za seljaka?

Ako je plan države da se formira Nacionalni tim za spas sela, kako bi se rešavali problemi na selu i u poljoprivredi, zašto se problematika velikih kašnjenja isplata poljoprivrednicima ne rešava na efikasan način, nego se izmišlja topla voda i neke famozne strategije za razvoj sela.

Država duguje poljoprivrednicima premije za meleko, za junad i po raznim drugim osnovama, novac koji kasni često i do godinu dana. U slučaju da seljaci kasne sa uplatom svojih obaveza državi u vrlo kratkom roku na njihovim kućnim pragovima pojavljuju se sudski izvršitelji da naplate dugovanja. Poljoprivrednici, pogotovu oni sa sitnijim posedima, kažu da nemaju kome u državi ni da se obrate niti ih se država boji.

Nacionalni tim za spašavanje sela pre svega treba da postavi iste uslove za sve učesnike u ekonomskom životu. Da se upozna sa činjenicom da se za razne fontane, jarbole i novogodišnja osvetljenja u Beogradu daje više novca nego što su budžeti pojedinih opština i gradova, pa tek onda da krene u formiranje neke strategije koja za osnovu mora imati visok stepen decentralizacije države.

Nikakav tim, niti bilo koja strategije ne može spasti naše selo niti poljoprivrednike ako i dalje zajednički novac iz budžeta bude deljen tako da mrvice odlaze u sela i manje gradove a najveći deo kolača u Beograd za cirkuska čudesa i njegov razvoj.

Olena Papuga
Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Odbori LSV | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast šampion u uvođenju novih nameta za građane

Zrenjaninska naprednjačka vlast ne prestaje da nas iznenađuje kreativnošću koju pokazuje u izmišljanju novih načina da poveća namete građanima, saopštila je danas odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina. 
Saopštenja | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Kikinđani plaćaju da im bude toplo

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda i šef odborničke grupe LSV u gradskoj skupštini Miroslav Grujić, u ime svih odbornika LSV, predao je juče predsednici Skupštine grada predlog za izmenu Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom.
Saopštenja | Ponedeljak, 14. 10. 2019. | Komentara: 0

LSV osuđuje izricanje zatvorskih kazni katalonskim političarima

Jutros je Vrhovni sud Španije izrekao drakonske zatvorske kazne za devet katalonskih lidera, od devet do trinaest godina zatvora. Razlog za nečuvene kazne, koje su primer državne represije, jeste organizovanje referenduma 2017. o nezavisnosti Katalonije. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook