Nova radna mesta i moderne škole umesto raketnih sistema

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 14. 01. 2018. | Komentara: 0

Nova radna mesta i moderne škole umesto raketnih sistema

Novi Sad, 14. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva predstavnike državnih organa Republike Srbije da počnu valjanije da procenjuju šta je potrebno državi da bi život građana bio kvalitetniji.

LSV

Izjava načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića o potrebi nabavke raketnog sistema PVO dometa 400 kilometara samo je još jedan primer „patriotskog“ istupanja predstavnika vlasti.

Mesecima unazad javnost Srbije preplavljena je vestima o nabavci ratnih aviona, a očito je da je sada započela faza raketnog snabdevanja države.

Liga socijaldemokrata Vojvodine ne protivi se efikasnom sistemu odbrane Republike Srbije, ali u godinama kad je naš bruto društveni proizvod jedan od najnižih u Evropi i kada su plate u polovini zemalja Evropske unije na mesečnom nivou u rangu godišnjih primanja zaposlenih u Srbiji, smatramo da je potrebno mnogo pažljivije određivati prioritetne zadatke.

Rad na poboljšanju uslova rada u obrazovnom sistemu, poboljšanje infrastrukturne mreže, efikasnije privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta, samo su neki od problema koje bi trebalo rešiti pre kupovine aviona i raketa.

Demografski pokazatelji Srbije su jako loši, a trendovi jasno ukazuju da će se odliv mladih građana zemlje ka zapadu nastaviti, pa čak i pojačati.

U takvim uslovima  vlasti Srbije ne smeju da se takmiče u naoružavanju, nego moraju ozbiljno da se bave problemima zemlje.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook