Nova Vlada da uvaži interes Pokrajine

 
 
Izbori u LSV
Iz medija | Subota, 07. 04. 2012. | Komentara: 0

Nova Vlada da uvaži interes Pokrajine

BEOGRAD – Na republičkom nivou očekujem pobedu predsednika Borisa Tadića i liste koju on predvodi, a na kojoj su i naši kandidati. U Pokrajini i na lokalnom nivou, gde ne izlazimo na izbore u koaliciji sa DS, verujem da ćemo prvi put uspeti da osvojimo dvocifren procenat glasova - rekao je u intervjuu  "Novostima" zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

Bojan Kostres

  Priželjkujete li mesto u budućoj Vladi Srbije?
– Naravno, spremni smo da preuzmemo određeni nivo odgovornosti u Vladi, u skladu sa našim učešćem u vlasti. O tome ćemo kada se budu znali izborni rezultati. Ali, insistiraćemo da se, prilikom formiranja nove vlade, uvaže interesi Pokrajine, da završimo ono što smo započeli sa premijerom Cvetkovićem, a to je Zakon o finansiranju Vojvodine.

U koaliciji ste sa DS, a ne slažete se sa ključnim pitanjem - nivoom autonomije...
– Sasvim je sigurno da se LSV i DS ne slažu u vezi sa nivoom autonomije koji Vojvodina treba da ima. Mi tražimo veću. Želimo zakonodavnu, izvršnu, delimičnu sudsku vlast, prihode i imovinu, garantovanu Ustavom. LSV neće tražiti partnere u Vojvodini među drugim strankama. Ukoliko se ne budemo dogovorili o prioritetima, nije problem da posle 12 godina Liga ode u opoziciju.

Mnoge ste iznenadili žestokom kritikom "malih autonomaša" koji traže federaciju Srbije i Vojvodine. Da li je to samo zbog izbora?

– Njihovo ponašanje je neodgovorno. Na taj način se, upravo ljudima koji su najžešći protivnici autonomije Vojvodine, daju argumenti da su Vojvođani separatisti i da ne žele da žive u zajednici sa Srbijom. Pitanje autonomije mora da bude rešeno u okviru uređenja čitave države. Ne može Vojvodina separatno da se ponaša u odnosu na ostatak Srbije.

DA LI je to LSV potpuno odustala od "Vojvodine republike"?

– Nama je svejedno kako će se autonomija zvati, mi želimo da sav prihod koji se zaradi u Vojvodini, njoj i ostane. A državu Srbiju, to jest zajedničke službe, platićemo koliko god da koštaju.

(BILSV, 07.04.2012.)Izjave | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Vojvodina neodvojivi deo Srbije

Vojvodina je integralni deo Srbije i ne može opstati kao nezavisna država, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Izjave | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

Srbijagas neopravdano troši novac na automobile dok im država prašta dugove

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je potpuno neopravdano da JP „Srbijagas“ u ovom momentu potroši više od 600.000 evra za nabavku automobila, naročito ako se zna da im je država nedavno oprostila preko milijardu evra duga. 
Saopštenja | Utorak, 26. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Sačuvaćemo budućnost i zdravlje građana

Marko Đurišić, prvi na izbornoj listi Ujedinjene demokratske Srbije rekao je u Smederevu 
da je doba vest za Srbiju što ljudi sa liste UDS znaju kako da reše probleme građana, i sačuvaju njihovu budućnost i zdravlje.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook