Nova Vlada da uvaži interes Pokrajine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Subota, 07. 04. 2012. | Komentara: 0

Nova Vlada da uvaži interes Pokrajine

BEOGRAD – Na republičkom nivou očekujem pobedu predsednika Borisa Tadića i liste koju on predvodi, a na kojoj su i naši kandidati. U Pokrajini i na lokalnom nivou, gde ne izlazimo na izbore u koaliciji sa DS, verujem da ćemo prvi put uspeti da osvojimo dvocifren procenat glasova - rekao je u intervjuu  "Novostima" zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

Bojan Kostres

  Priželjkujete li mesto u budućoj Vladi Srbije?
– Naravno, spremni smo da preuzmemo određeni nivo odgovornosti u Vladi, u skladu sa našim učešćem u vlasti. O tome ćemo kada se budu znali izborni rezultati. Ali, insistiraćemo da se, prilikom formiranja nove vlade, uvaže interesi Pokrajine, da završimo ono što smo započeli sa premijerom Cvetkovićem, a to je Zakon o finansiranju Vojvodine.

U koaliciji ste sa DS, a ne slažete se sa ključnim pitanjem - nivoom autonomije...
– Sasvim je sigurno da se LSV i DS ne slažu u vezi sa nivoom autonomije koji Vojvodina treba da ima. Mi tražimo veću. Želimo zakonodavnu, izvršnu, delimičnu sudsku vlast, prihode i imovinu, garantovanu Ustavom. LSV neće tražiti partnere u Vojvodini među drugim strankama. Ukoliko se ne budemo dogovorili o prioritetima, nije problem da posle 12 godina Liga ode u opoziciju.

Mnoge ste iznenadili žestokom kritikom "malih autonomaša" koji traže federaciju Srbije i Vojvodine. Da li je to samo zbog izbora?

– Njihovo ponašanje je neodgovorno. Na taj način se, upravo ljudima koji su najžešći protivnici autonomije Vojvodine, daju argumenti da su Vojvođani separatisti i da ne žele da žive u zajednici sa Srbijom. Pitanje autonomije mora da bude rešeno u okviru uređenja čitave države. Ne može Vojvodina separatno da se ponaša u odnosu na ostatak Srbije.

DA LI je to LSV potpuno odustala od "Vojvodine republike"?

– Nama je svejedno kako će se autonomija zvati, mi želimo da sav prihod koji se zaradi u Vojvodini, njoj i ostane. A državu Srbiju, to jest zajedničke službe, platićemo koliko god da koštaju.

(BILSV, 07.04.2012.)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook