Novi rok za završetak studija - poslednja šansa starim studentima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 07. 09. 2019. | Komentara: 0

Novi rok za završetak studija - poslednja šansa starim studentima

Novi Sad, 07. septembar 2019 - Nakon što je izvršen pritisak javnosti, predvođen pre svega studentima upisanim po starom programu, na zahtev Odbora za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj, resorno Ministarstvo je još jednom pomerilo rok za završetak studija za dve godine.

LSV

Zahtev za fleksibilnijim pristupom Ministarstva i univerziteta ovoj problematici je poslala i Liga socijaldemokrata Vojvodine, jer smo svesni koliko se u otežanim materijalnim uslovima živi i radi, zbog čega ni studenti nisu rasterećeni borbe za golu egzistenciju. U najvećoj meri svi apeli i obraćanja koja su stizala našim narodnim poslanicima, ticala su se otežanih životnih uslova koji su produžili period studiranja.

Zbog toga je naš apel bio upravo da se sve strane u dijalogu dogovore oko uslova studija po programu pre uvođenja popularne „bolonje“, prilagodi uslovima za rad na Univerzitetima i ponudi prelazno rešenje za studente koje je ova promena sačekala u toku njihovih studija.

Sledeće dve godine su period u kom svi studenti kojima je ostalo nekoliko ispita do kraja, moraju da iskoriste na najbolji mogući način za završetak i sticanje diplome, prihvatajući opciju u kojoj niko neće biti oštećen.

U toku naredne nedelje planira se nova sednica Odbora za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj na kojoj će biti predložene izmene Zakona o visokom obrazovanju po hitnom postupku. Liga socijaldemokrata Vojvodine će kroz svoj rad pratiti ovaj proces, kako bi na najbolji mogući način svi učesnici u izmenama pomenutog Zakona bili zadovoljni krajnjim rezultatom.


Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Olena Papuga



Izjave | Utorak, 14. 02. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Srbija ide u desno i u klerofašizaciju

BEOGRAD – Srbija nije levičarska niti ide u tom pravcu, nego ide udesno i u klerofašizaciju, ocenio je sinoć lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. Gostujući u emisiji Upitnik na RTS 1, koja je bila posvećena ideji socijaldemokratije, Čanak je upozorio da levica i levičarstvo nije pitanje socijalnih davanja nego sistema u državi i odnos prema ukupnosti.
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 02. 2012. | Komentara: 0

Treći napad na prostorije LSV u Sremskim Karlovcima

NOVI SAD, 13. februar – Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da policija što pre pronađe i uhapsi počinioce koji su  tokom prošle noći razbili staklo na prostorijama Opštinskog odbora LSV u samom centru Sremskih Karlovaca, u ulici Mitropolita Stratimirovića 3.
Odbori LSV | Petak, 10. 02. 2012. | Komentara: 0

Jedino LSV uvek brine interesima Vojvodine

SUBOTICA - Gostujući u emisiji „U sred srede“ na lokalnoj City televiziji, predsednik subotičkog Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Veljko Vojnić poručio je sugrađanima da je krajnje vreme da glasaju za sebe.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook