Novi Sad razume poljoprivrednike

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Petak, 09. 12. 2011. | Komentara: 0

Novi Sad razume poljoprivrednike

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine izborila je jednu veoma značajnu stvar za poljoprivrednike, pošto je juče postignut dogovor da se ukine prethodna odluka o godišnjoj registraciji traktora i poljoprivrednih mašina – izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Izvršnog odbora Gradskog obora Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar.

Robert Kolar

To praktično znači da će izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja biti uvedena jednokratna obaveza registracije tih mašina i to prilikom njihove kupovine. On je objasnio da je to dogovreno na jučerašnjem sastanku, koji je inicirala LSV, a na kojem su bili zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš, ministar poljoprivrede Dušan Petrović i ministar policije Ivica Dačić.

Podrška od 30.000 potpisa

- To je više nego značajna stvar za ionako osiromašena poljoprivredna domaćinstva i državu koja je u ozbiljnioj finansijskoj krizi čak većnoj nego što su neke druge zemlje u okruženju – naveo je Kolar. On je dodao da traktori i poljoprivredene mašine nisu luksuz nego sredstva za rad, i da Liga nije mogla da istoleriše ove namete koju su bili uvedeni novim zakonom. Kolar kaže i da je LSV u oko 200 mesta u Vojvodini prikupila oko 30.000 potpisa podrške građana za inicijativu da se ovaj zakon izmeni. Kako kaže, dogovoreno je i da nadležna ministarstva olakšaju proceduru da se tehnički pregled može obavljati u mestu boravka ili što bliže, kako bi se i na taj način smanjili troškovi poljoprivrednika.

- Osim toga, prema Ministarstvu finasija je upućena inicijativa da se nađu olakšice i u oblasti obaveznog osiguranja – rekao je Kolar.

Razumevanje u Novom Sadu

On je posebno istakao da su Novosađani i Novosađanke, podržavajući ovu akciju, još jednom pokazali da imaju suštinsko razumevanje za stvari koje naizgled nisu tema Novog Sada.

- Dakle, oko 3.000 potpisa su dali građani Novog Sada kako u prigradskim naseljima, tako i urbanim delovima Novog Sada, jer razumeju položaj i potrebe poljoprivrednika.
I ovom prilikom se zahvaljujem Novosađanima i Novosađankama na podršci – naveo je on. Kolar je dodao, da su to oni isti građani i građanke Novog Sada koji osuđuju sve vandalizme koji su se prethodnih meseci događali u gradu kao što su čupanje klupa, paljenje kontejnera ili uništavanje dečijih igrališta. On je najavio i da će Gradski odbor LSV Novi Sad pokrenuti akciju da se od najverovatnije naredne godine, kao van nastavna aktivnost, u školama uvedu edukativne radionice na temu javne svojine.

- Ponovo ćemo tražiti podršku od građana, ali ovoga puta ne kroz potpise, nego kroz motivisanje svoje dece na takve radionice idu – rekao je Kolar.

(BILSV, 09.12.2011.)Saopštenja | Sreda, 20. 01. 2021. | Komentara: 0

Rešenje je u regionalnom vodovodu za srednji i severni Banat

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da se danas navršava sedamnaest godina od kako je sanitarna inspekcija zabranila upotrebu pijaće vode u Zrenjaninu. Problem do dana današnjeg nije rešen, a čini se da će agonija još dugo trajati.
Izjave | Sreda, 20. 01. 2021. | Komentara: 0

Marton: Kvalitetan izborni proces veoma bitan za demokratsku Srbiju

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da LSV nije dobila predlog zajedničke platforme za dijalog o izbornim uslovima koji su sačinili PSG, DS i SSP. Marton kaže da su ligaši spremni na analizu svih predloga, jer smatraju da je „kvalitetan izborni proces veoma bitan za demokratsku Srbiju“. 
Saopštenja | Nedelja, 17. 01. 2021. | Komentara: 0

Samoproglašena tzv. prava opozicija odgovorna za svevlast Vučića

Kontinuirani napadi samoproglašene prave opozicije na Vojvođanski front i Ligu socijaldemokrata Vojvodine su izraz nemoći i pokušaj da se prikrije odgovornost ove grupacije za pogrešne poteze koje kao posledicu imaju ostvarivanje svevlasti Aleksandra Vučića, Srpske napredne stranke i njihovih koalicionih partnera.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook