Novi Sad razume poljoprivrednike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 09. 12. 2011. | Komentara: 0

Novi Sad razume poljoprivrednike

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine izborila je jednu veoma značajnu stvar za poljoprivrednike, pošto je juče postignut dogovor da se ukine prethodna odluka o godišnjoj registraciji traktora i poljoprivrednih mašina – izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Izvršnog odbora Gradskog obora Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar.

Robert Kolar

To praktično znači da će izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja biti uvedena jednokratna obaveza registracije tih mašina i to prilikom njihove kupovine. On je objasnio da je to dogovreno na jučerašnjem sastanku, koji je inicirala LSV, a na kojem su bili zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš, ministar poljoprivrede Dušan Petrović i ministar policije Ivica Dačić.

Podrška od 30.000 potpisa

- To je više nego značajna stvar za ionako osiromašena poljoprivredna domaćinstva i državu koja je u ozbiljnioj finansijskoj krizi čak većnoj nego što su neke druge zemlje u okruženju – naveo je Kolar. On je dodao da traktori i poljoprivredene mašine nisu luksuz nego sredstva za rad, i da Liga nije mogla da istoleriše ove namete koju su bili uvedeni novim zakonom. Kolar kaže i da je LSV u oko 200 mesta u Vojvodini prikupila oko 30.000 potpisa podrške građana za inicijativu da se ovaj zakon izmeni. Kako kaže, dogovoreno je i da nadležna ministarstva olakšaju proceduru da se tehnički pregled može obavljati u mestu boravka ili što bliže, kako bi se i na taj način smanjili troškovi poljoprivrednika.

- Osim toga, prema Ministarstvu finasija je upućena inicijativa da se nađu olakšice i u oblasti obaveznog osiguranja – rekao je Kolar.

Razumevanje u Novom Sadu

On je posebno istakao da su Novosađani i Novosađanke, podržavajući ovu akciju, još jednom pokazali da imaju suštinsko razumevanje za stvari koje naizgled nisu tema Novog Sada.

- Dakle, oko 3.000 potpisa su dali građani Novog Sada kako u prigradskim naseljima, tako i urbanim delovima Novog Sada, jer razumeju položaj i potrebe poljoprivrednika.
I ovom prilikom se zahvaljujem Novosađanima i Novosađankama na podršci – naveo je on. Kolar je dodao, da su to oni isti građani i građanke Novog Sada koji osuđuju sve vandalizme koji su se prethodnih meseci događali u gradu kao što su čupanje klupa, paljenje kontejnera ili uništavanje dečijih igrališta. On je najavio i da će Gradski odbor LSV Novi Sad pokrenuti akciju da se od najverovatnije naredne godine, kao van nastavna aktivnost, u školama uvedu edukativne radionice na temu javne svojine.

- Ponovo ćemo tražiti podršku od građana, ali ovoga puta ne kroz potpise, nego kroz motivisanje svoje dece na takve radionice idu – rekao je Kolar.

(BILSV, 09.12.2011.)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook