Novoizgrađeni auto-putevi Srbija : Vojvodina - 150km : 17km

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 24. 10. 2019. | Komentara: 0

Novoizgrađeni auto-putevi Srbija : Vojvodina - 150km : 17km

Novi Sad, 24. oktobar 2019 - Samo 17 od ukupno 167 kilometara auto-puta, koji su u poslednje vreme građeni na teritoriji Srbije, nalazi se u Vojvodini i to na potezu od Kuzmina do Sremske Rače. To su jedini kilometri modernih saobraćajnica koje će u skorije vreme dobiti Vojvođani. Ostalih 150 kilometara auto-puta građenih tokom ove godine su Miloš Veliki, od Obrenovca do Preljine, deo kod Grdeličke klisure i Surčin - Obrenovac. 

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od vlasti da ne pravi ovako upadljivu diskriminaciju građana Vojvodine.

Imajući u vidu da je za razvoj i prosperitet nekog kraja jedan od najbitnijih preduslova dobra povezanost kavalitetnim saobraćajnicama, LSV traži od državnog vrha da kaže na osnovu kojih parametara i čije odluke je u Vojvodini izgrađeno deset puta manje autoputne infrastrukture.

Potvrda iznesenih činjenica može se dobiti i u korporativnom filmu Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ gde se tokom desetominutnog nabrajanja neimarskih dostignuća ove firme Vojvodina ne pominje ni u jednoj sekundi, jer u njoj do trenutka snimanja filma nije ništa ni rađeno.

I ovih 17 kilometara dobili su Vojvođani slučajno, kao deo auto-puta za Sarajevo koji se uveliko priprema.  

Početak izgradnje Fruškogorskog koridora, koji bi najefikasnije povezao Vojvodinu sa ostatkom Srbije, državni funkcioneri od 2014. godine najavili su samo u Blicu 21 (dvadesetjedan) put. Do danas nije izgrađen nijedan milimetar.

Istom šarenom lažom o skorašnjoj izgradnji modernih saobraćajnica i auto-puteva zamajavaju se građani Vojvodine i kada je reč o putevima Novi Sad – Zrenjanin – Beograd ili kako se kolokvijalno zove Vojvođansko P. Za deo ovog projekta izdvojeno je 536 miliona dinara u pokrajinskom budžetu, a nije bilo nikakve realizacije. Bio je samo jedan neuspeli tender, a onda su sredstva od 268 miliona dinara vraćena nazad u republički budžet, uz obrazloženja da je do projekta koji će nastaviti Vlada Republike Srbije.

A Vlada Republike Srbije najavila je izgradnju auto-puteva: Karađorđe u centralnoj Srbiji, od Požege prema Sarajevu i Crnoj Gori i Niš – Merdare. 

Ukoliko Vojvodina nije ovih dana promenila geografsku destinaciju, pa se sada nalazi oko Niša ili Požege, a da Liga socijaldemokrata Vojvodine o tome nije obaveštena, jasno je da izgradnja auto-puteva i brzih saobraćajnica u našoj pokrajini nije ni na kraj pameti državnom rukovodstvu, a to mora da se promeni.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zato traži da državno rukovodstvo i nadležne institucije, kao što ne zaboraljaju redovno da pune budžet poreskim prihodima iz Vojvodine, prestanu da je zaboravljaju kada se od njih grade putevi. Ovako se stiče utisak da neće ili ne znaju pravedno da raspodele zajednički novac.
 
Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Branislav BogaroškiSaopštenja | Sreda, 20. 11. 2019. | Komentara: 0

Obesmišljen rad REM zbog emisija zabavnog karaktera

U jednoj od emisija tzv. zabavnog karaktera u toku prikazivanja izvađen je pištolj, iako u Zakonu o elektronskim medijima jasno stoji zabrana promovisanja nasilja, uz prekršajne mere. Na sve to je Regulatorno telo za monitoring elektronskih medija ostalo nemo, zbog čega je jasno koliko je produžetak licenci emiterima sa nacionalnom frekvencijom postao sporan.
Saopštenja | Sreda, 20. 11. 2019. | Komentara: 0

Da li je statistika o stopi nezaposlenosti pravo ogledalo stanja?

Nedavno su objavljeni podaci da se stopa nezaposlenosti u Srbiji smanjuje. Upozoravamo da treba biti oprezan sa ovakvim izjavama i postavljamo pitanje koliko je ovakva statistika ogledalo stvarnog stanja stvari.
Izjave | Sreda, 20. 11. 2019. | Komentara: 0

Vučić se pobeđuje na izborima, ne tučom na ulici

Komentarišući fotografiju Aleksandra Vučića sa psom, koju je predsednik Srbije objavio na Instagramu po povratku iz bolnice, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže da je važno da je Vučiću bolje i da „ćemo moći da ga pobedimo na izborima“. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook