Novosadski parlament jedan od najaktivnijih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 03. 04. 2012. | Komentara: 0

Novosadski parlament jedan od najaktivnijih

NOVI SAD – Skupština grada Novog Sada u prethodne četiri godine bila je jedna od najaktivnijih u zemlji, ocenio je sinoć predsednik tog parlamenta Aleksandar Jovanović. Gostujući u emisiji “Bez cenzure” na TV Panonija, Jovanović je podsetio da je aktuelni saziv novosadske skupštine održao 50 sednica, što je za četvrtinu više od prethodnog a što bi, prema njegovoj oceni, značilo da joj je mandat trajao godinu dana duže.

Aleksandra Jerkov

– Važno je da se kaže da smo imali preko 2200 tačaka koje smo usvojili i mislim da Novi Sad ima jednu od najaktivnijih Skupština, bar na lokalnom nivou odnosno tih lokalnih skupština – rekao je ona. Govoreći o problemima sa odborničkim mandatima, Jovanović je istakao da iz Lige socijaldemokrata Vojvodine, čiji je potpredsednik, nije bilo ni odlazaka niti dolazaka odbornika, kao što je to bio slučaj u drugim grupama.

– To pitanje je, svakako, nešto što se njima treba postaviti kao pitanje odgovornosti. Mislim da to ne doprinosi unapređenju demokratskog društva i opšte skupštinskog života – rekao je Jovanović dodajući da se slična situacija događala i u Narodnoj skupštini Republike Srbije i drugim parlamentima. Kako je naveo, uzroke za takvo ponašanje treba, pre svega, tražiti u poprilično lošem izbornom zakonu.

(BILSV, 03. 04. 2012.)




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook