Nulta tolerancija za desne ekstremiste

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Petak, 18. 08. 2017. | Komentara: 0

Nulta tolerancija za desne ekstremiste

Novi Sad, 18. avgust 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje ispisivanje grafita nacističke, nacionalističke i uvredljive sadržine u novosadskom naselju Liman II.

LSV

Većina ovih grafita mržnje praćena je kukastim krstem.

Desni ekstremizam u Srbiji ne miruje, te su sve prisutniji različiti pojavni oblici manifestovanja ideologije fašizma.

Prekidi manifestacija, filmskih projekcija, napadi na neistomišljenike i ispisivanje grafita učestali su poslednjih meseci.

Nažalost, mlaka reakcija države okidač je za nove akcije ekstremista.

Da li je uviđaj koji policija obavi nakon svakog incidenta dovoljan da spreči divljanje ekstremista?

Tražimo drastično pooštravanje kaznene politike prema svima koji šire ideologiju fašizma, kao i nultu toleranciju prema desnim ekstremistima.

Ćutanje države mora prestati!


Potpredsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonSaopštenja | Sreda, 20. 09. 2017. | Komentara: 0

LSV pripremila program mera za ublažavanje posledica suše

Poslanička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine je podnela predlog za dopunu dnevnog reda sledeće sednice Skupštine AP Vojvodine, kojim se traži da se usvoje zaključci i da se obaveže Pokrajinska vlada da aktivira Pokrajinski štab za vanredne situacije, proglasi vanredna situacija za teritoriju Vojvodine zbog suše kao elementarne nepogode, izradi i donese Procena ugroženosti i Plan zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama usled suše, kao i da se na osnovu Procene ugroženosti u saradnji sa nadležnim republičkim organima  predlože i preduzmu mere  zaštite poljoprivrednika na teritoriji AP Vojvodine.
Odbori LSV | Sreda, 20. 09. 2017. | Komentara: 0

Zašto Zrenjaninci još uvek nemaju vodu?

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin najoštrije osuđuje neodgovorno ponašanje gradske vlasti jer Zrenjaninci i Zrenjaninke još uvek nemaju predugo obećavanu zdravu pijaću vodu.
Saopštenja | Utorak, 19. 09. 2017. | Komentara: 0

Vojvodina je bila prva žrtva Miloševićeve zločinačke politike

Ovog vikenda, 23. i 24. septembra navršava se trideset godina od kako je u unutarpartijskom obračunu u tada jedinoj partiji, Savezu komunista Srbije, pobedio Slobodan Milošević. Bio je to početak razaranja Jugoslavije i rušenja svih civilizacijskih standarda koje je tadašnje jugoslovensko društvo dostiglo.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook