Nulta tolerancija za desne ekstremiste

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Petak, 18. 08. 2017. | Komentara: 0

Nulta tolerancija za desne ekstremiste

Novi Sad, 18. avgust 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje ispisivanje grafita nacističke, nacionalističke i uvredljive sadržine u novosadskom naselju Liman II.

LSV

Većina ovih grafita mržnje praćena je kukastim krstem.

Desni ekstremizam u Srbiji ne miruje, te su sve prisutniji različiti pojavni oblici manifestovanja ideologije fašizma.

Prekidi manifestacija, filmskih projekcija, napadi na neistomišljenike i ispisivanje grafita učestali su poslednjih meseci.

Nažalost, mlaka reakcija države okidač je za nove akcije ekstremista.

Da li je uviđaj koji policija obavi nakon svakog incidenta dovoljan da spreči divljanje ekstremista?

Tražimo drastično pooštravanje kaznene politike prema svima koji šire ideologiju fašizma, kao i nultu toleranciju prema desnim ekstremistima.

Ćutanje države mora prestati!


Potpredsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonSaopštenja | Nedelja, 20. 05. 2018. | Komentara: 0

Kazniti odgovorne zbog nesreće na manifestaciji u Zrenjaninu

Povodom nesreće koja se juče dogodila na manifestaciji ''Banatska priča'' u Zrenjaninu, kada su dve osobe povređene usled obrušavanja velike metalne konstrukcije na bini, Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je dobro što su izbegnute tragične posledice, ali da je ovaj događaj još jedna sliku u nizu neodgovornosti lokalnih vlasti.
Saopštenja | Subota, 19. 05. 2018. | Komentara: 0

Krkobabić ne pomaže selu svojim praznim parolama

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od ministra zaduženog za regionalni razvoj Milana Krkobabića da, konačno, obavesti javnost o konkretnim merama koje Vlada i njegovo ministarstvo preduzimaju u cilju očuvanja seoskih sredina u našoj državi.
Iz medija | Subota, 19. 05. 2018. | Komentara: 0

Nelogično pravljenje problema oko poziva Kataloniji

Predsednik Odbora za evropske integracije i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je da je odluka predsednice Narodne skupštine Republike Srbije Maje Gojković da otkaže gostoprimstvo parlamentarcima sa Kosova i Katalonije bila ishitrena, jer to ne bi bio prvi put da isti posete republički parlament. On je u emisiji Politbiro Radio-televizije Vojvodine objasnio da su poslanici iz kosovskog parlamenta učestvovali u konferenciji koja je bila održana pre par godina.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook