Obeležen Dan deteta u Futogu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 12. 11. 2011. | Komentara: 0

Obeležen Dan deteta u Futogu

FUTOG - U toku protekle nedelje članovi Mesnog odbora LSV Futog prikupili su značajnu količinu hrane, odeće i sredstava za higijenu, koje su odneli jednoj porodici u tom mestu koja živi u teškim materijalnim uslovima.

LSV Futog

Ovom akcijom Futožanke i Futožani obeležili su univerzalni Dan deteta. Porodica kojoj je odneta pomoć živi u izuzetno lošim uslovima, podstanari su u trošnoj kući bez sanitarnog čvora, imaju troje dece.

Kako je navela članica ovog odbora i inicijatorka akcije Biljana Marojkin, cilj je bio da se pomogne gore pomenutoj familiji i makar jedan dan njihovoj deci učini lepšim.

-Posle letnje pauze hteli smo da se više angažujemo i da na razne načine budemo prisutni na teritoriji našeg mesnog odbora. Humanitarnom akcijom želeli smo da ukažemo na solidarnost koja je osnovna vrednost socijaldemokratije, a njenim ostvarivanjem sprečava se da ugrožene grupe ostanu usamljene - kazala je Marojkin i dodala:

- Ovim pokazujemo da prepoznajemo probleme naše zajednice i nastavak našeg delovanja ima za cilj izgradnju demokradskog, građanskog društva u kome će se uvažavati sve ljudske slobode i prava i poštovati sve obaveze, pa i obaveza da zaštitimo decu i omogućimo da rastu u kvalitetnijem društvu.

Ona je podsetila da je MO LSV Futog već učestvovao u sličnoj akciji kada su posetili gerontološki centar 1. oktobra i time obeležili Dan starih lica.

Podsetimo na 11. novembar u Generalnoj skupštini UN 1959. godine usvojena je Konvencija o pravima deteta, koja predstavlja jedini dokument koji se isključivo i celovito bavio pravima deteta. U Preambuli i u njenih deset principa izražena je odlučnost da se deca izdvoje kao posebno osetljiva grupa. Diskriminacija deteta se zabranjuje, nalaže se zaštita od svih oblika zapostavljanja, okrutnosti ili iskorišćavanja. U deklaraciji su sadržani i osnovi za zaštitu deteta u vanrednim okolnostima.

(BILSV, 12.11.2011.)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook