Obeležen Dan deteta u Futogu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 12. 11. 2011. | Komentara: 0

Obeležen Dan deteta u Futogu

FUTOG - U toku protekle nedelje članovi Mesnog odbora LSV Futog prikupili su značajnu količinu hrane, odeće i sredstava za higijenu, koje su odneli jednoj porodici u tom mestu koja živi u teškim materijalnim uslovima.

LSV Futog

Ovom akcijom Futožanke i Futožani obeležili su univerzalni Dan deteta. Porodica kojoj je odneta pomoć živi u izuzetno lošim uslovima, podstanari su u trošnoj kući bez sanitarnog čvora, imaju troje dece.

Kako je navela članica ovog odbora i inicijatorka akcije Biljana Marojkin, cilj je bio da se pomogne gore pomenutoj familiji i makar jedan dan njihovoj deci učini lepšim.

-Posle letnje pauze hteli smo da se više angažujemo i da na razne načine budemo prisutni na teritoriji našeg mesnog odbora. Humanitarnom akcijom želeli smo da ukažemo na solidarnost koja je osnovna vrednost socijaldemokratije, a njenim ostvarivanjem sprečava se da ugrožene grupe ostanu usamljene - kazala je Marojkin i dodala:

- Ovim pokazujemo da prepoznajemo probleme naše zajednice i nastavak našeg delovanja ima za cilj izgradnju demokradskog, građanskog društva u kome će se uvažavati sve ljudske slobode i prava i poštovati sve obaveze, pa i obaveza da zaštitimo decu i omogućimo da rastu u kvalitetnijem društvu.

Ona je podsetila da je MO LSV Futog već učestvovao u sličnoj akciji kada su posetili gerontološki centar 1. oktobra i time obeležili Dan starih lica.

Podsetimo na 11. novembar u Generalnoj skupštini UN 1959. godine usvojena je Konvencija o pravima deteta, koja predstavlja jedini dokument koji se isključivo i celovito bavio pravima deteta. U Preambuli i u njenih deset principa izražena je odlučnost da se deca izdvoje kao posebno osetljiva grupa. Diskriminacija deteta se zabranjuje, nalaže se zaštita od svih oblika zapostavljanja, okrutnosti ili iskorišćavanja. U deklaraciji su sadržani i osnovi za zaštitu deteta u vanrednim okolnostima.

(BILSV, 12.11.2011.)



Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook