Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".

- Novi Sad je za nesrećnih 78 dana pretrpeo velika razaranja. Stradali su civilni i vojni objekti, a srušena su i sva tri novosadska mosta. Ipak, najveća nesreća i tragedija je što su živote izgubili naši sugrađani, kao i svi oni koji su tokom bombardovanja stradali - izjavio je Jovanović.

On je dodao da se "zgrade i mostovi mogu izgraditi", ali da su "ljudski životi nenadoknadivi".

- Naša je dužnost da ih se sećamo i čuvamo uspomenu na njih, ali i da ne zaboravimo na strahote ratnih razaranja, koja se više nikad ne smeju ponoviti - kazao je Jovanović.
Pored predsednika gradskog parlamenta i gradonačelnika, vence su položili delegacije garnizona Novi Sad, delegacija rezervnih vojnih starešina Novog Sada, delegacija Udruženja vazduhoplovaca i padobranaca i delegacija Vlade Vojvodine.

(BILSV, 24.03.2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook