Obeležena godišnjica tragične pogibije Olega Nasova

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica tragične pogibije Olega Nasova

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i zamenik gradonačelnika Zoran Mandić, povodom obeležavanja godišnjice tragične pogibije Novosađanina Olega Nasova, položili su danas cveće na spomen-ploču na platou ispred Varadinskog mosta.

Oleg Nasov poginuo je 1. aprila 1999. godine, prilikom rušenja starog Varadinskog mosta tokom NATO bombardovanja. Pored predstavnika grada, cveće na spomen-ploču su položili porodica Olega Nasova, kao i delegacija Vojske Srbije.

- Oleg Nasov je žrtva, u nažalost dugom nizu nevinih žrtava, nastradalih tokom ratova koji su se vodili na ovim prostorima devedesetih godina prošlog veka. Obaveza svih nas je da ne zaboravimo ovaj tragičan događaj, kako se stradanja više nikada ne bi ponovila. I prema budućim generacijama ali i prema onima koji su nevino izgubili živote, imamo obavezu da gradimo društvo koje će imati bolju budućnost, u kojoj se neće ponavljati nenadoknadivi gubici - kazao je Jovanović nakon polaganja cveća.

(BILSV, 01.04.2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook