Obeležiti 9.maj uz oštre kazne napadačima na Adicama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 09. 05. 2019. | Komentara: 0

Obeležiti 9.maj uz oštre kazne napadačima na Adicama

Novi Sad, 09. maj 2019 - Najbolju poruku za Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom Novi Sad bi poslao oštrim kažnjavanjem napadača na Adicama.
 
Novi Sad je tamo gde mu je i mesto: u srcu Evrope. U takvom, našem, multinacionalnom Novom Sadu, ponosni smo na sve svoje sugrađane, naše komšije i sve naše različitosti.

lsv
 
I zaista je velika čast i radost što ovaj dan Novi Sad dočekuje kao Omladinska prestonica Evrope i što će već 2021. biti i Evropska prestonica kulture.
 
Takav grad nikako ne sme da bude blag prema onima koji upadaju u dvorišta i koji bi da nasiljem i bombama proteruju svoje sugrađane.
 
Zato je krajnje vreme da se nadležni državni organi, odnosno policija i tužilaštvo, oglase sa svim detaljima u vezi sa napadom na Adicama.
 
Jer, prema do sada dostupnim podacima, taj slučaj bi trebalo i kvalifikovati i procesuirati kao nasilje sa namerom izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, a ne samo kao nasilničko ponašanje, o čemu se već spekuliše u javnosti.
 
Tim ljudima trebalo bi objaviti imena i fotografije na optuženičkoj klupi i sa velikim kaznama. Da tako nešto više nikome i nikada ne padne na pamet da ponovi.
 
I još nešto, bili smo tu svih ovih godina i bićemo tu da podsetimo da je današnja Evropa zasnovana na antifašizmu.
 
Svi oni koji pokušavaju da prekroje istoriju i od fašista i domaćih izdajnika ubica naprave žrtve, rade ne samo protiv antifašističke tradicije ove zemlje, nego i protiv evropskih integracija i bolje budućnosti naše dece.
 
Znaju oni, ali ponovićemo: Dok je nas, neće im proći!
 
Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook